fbpx

Behind the Scenes: Collegeagentens rolle i at facilitere Sport Scholarships

I denne artikel gør vi dig klogere på hvad en collegeagents rolle dækker over, når vi skal hjælpe unge mennesker med Sport Scholarships på College i USA.

I de senere år har landskabet for collegerekruttering og scholarships gennemgået en betydelig transformation. Hvad der startede som en niche-service, er nu blevet et afgørende støttesystem for potentielle og aktuelle student athletes. 

Collegeagentens udvikling: Fra niche-service til essentiel support

Tidligere blev student athletes og deres familier overladt til at navigere i den komplekse og konkurrenceprægede verden på egen hånd. Begrænsede ressourcer, manglende forbindelser og kendskab til processen førte ofte til missede muligheder og frustration. NSSA så dagens lys i 2017 i kølvandet på netop denne frustration. 

Der var også et hav af collegebureauer før dette – bevares. Men i takt med yderligere proffesionalisering af collegesport som helhed,  såvel som at specifikke sportsgrene har oplevet stor udvikling i USA (fodbolden står eksemplet), er der ikke blot opstået nye organisationer som os; de eksisterende organisationer har været forceret til at ændre sig. 

De første collegebureauer opstod fordi de anderkendte behovet for ekspertvejledning og støtte i jagten på et scholarship.
En betroet partner, der var udstyret med viden, erfaring og netværk til at hjælpe student athletes med at navigere i det komplekse landskab. 
Det er stadig tilfældet i dag. 
Med tiden har branchen dog udviklet sig for at imødekomme ændrede behov både hos de mange student athletes, men også de colleges, universiteter og high schools som er altafgørende for at man har noget at tilbyde en klient. Det er dem der kommer med pengene.
Vurderingen af den enkelte klients sportslige niveau er vigtigere end nogensinde. Evalueringer, personlig matchning med colleges og strategi ift. forhandlinger med selvsamme er noget af det som vi bruger mest tid på.
Den teknologiske udvikling har accelereret collegebureauernes evne til at evaluere og promovere klienter, men har omvendt også gjort at kravene fra de forskellige colleges er blevet højere. 
Video, data og statistikker efterspørges i højere grad. 

Flere internationale student athletes

Helt generelt, er andelen af internationale student athletes i USA stødt stigende, som et resultat af at colleges nu i højere grad er i stand til at vurdere den enkeltes niveau uanset geografisk placering eller personlige forbindelser. Der rekrutteres aktivt i hele verden. 

Denne stigning kommer til at fortsætte og collegebureauer kommer til at have en stor aktie i at facilitere denne udvikling. 

I dag er branchen et sted, hvor at du som håbefuld og potentiel student athlete vil have meget svært ved at få et godt scholarship-tilbud hvis ikke du har indgået et samarbejde med et bureau som kan facilitere dialogen og promovere din profil til de rigtige colleges og universiteter. Det er der udviklingen er nået til og det er grunden til at vi har vores berettigelse. 

Hvad laver en Collegeagent egentlig?

Selvom drømmen om at blive en succesfuld student athlete er tiltalende, kan processen virke overvældende. Her træder en collegeagent ind i billedet.
Men hvad indebærer en collegeagents rolle egentlig? 
Vi dykker her, ned i de centrale elementer, der udgør den støtte, som en collegeagent tilbyder – fra personlige konsultationer til sportslige evalueringer – og hvordan de medvirker til at forme din vej imod en fremtid som student athlete i USA. 

Personlige konsultationer

Vi tilbyder 1:1-samtaler med interesserede unge mennesker og har dialog omkring drømme, håb og målsætninger. At forstå motivationen bag opholdet og mennesket bag atleten, er altafgørende for at kunne skabe et godt collegeforløb

Akademiske evalueringer

Vi vurderer tidligt i forløbet, den pågældende klients akademiske forudsætninger og muligheder. Der er varierende akademiske krav for at dyrke collegesport i de forskellige forbund; den akademiske evaluering danner derfor grundlag for hvilken type universitet som man kan blive optaget på.
Der skelnes imellem 3 forskellige forbund. Dem kan du læse lidt mere om her. 

Atletiske evalueringer

Vi foretager en omhyggelig evaluering af klientens atletiske niveau og potentiale. Dette indebærer en grundig analyse af kampe og stævner, både ved at være personligt til stede og gennem videooptagelser. Vi dykker også ned i den sportslige historik og statistik for at få et holistisk billede af klientens præstationer.

Som eksempel,  holder vi en svømmetid på en 100-meter op imod standarderne i NCAA, NAIA og NJCAA. Det samme gør vi med en løber. Eller en kaster. 

Uanset om det er inden for fodbold, svømning eller Track & Field, er det atletiske niveau afgørende for de muligheder, der kan opstå i USA. Det kan påvirke, hvilke universiteter der viser interesse, samt hvilke økonomiske og akademiske tilbud der kan stilles til rådighed.

Det er vigtigt at forstå, at det atletiske aspekt spiller en nøglerolle i collegesystemet. Systemet er designet til at fremme og belønne sportslige evner og præstationer, hvilket kan åbne døre til både sportslige udfordringer, økonomisk støtte og akademiske muligheder.

College-matchning

En stor del af vores arbejde ligger i at kende landskabet og opretholde dybdegående viden omkring den sportslige situation på de mange colleges og universiteter i NCAA, NJCAA og NAIA. Hvilken form for fodbold spiller de? Hvilke ambitioner har de for deres svømmehold? Hvordan har deres atletik-hold gjort det historisk set? 
Hvordan er det akademiske tilbud? 
Dette er blot nogle af de spørgsmål, som vi skal kunne besvare for at være i stand til at matche vores klienter med de rette colleges og universiteter. 

Highlights

Dette punkt refererer primært til sportsgrene som fodbold, tennis eller basketball hvor øjetesten er altafgørende for collegetræneres evne til at vurdere den pågældende klients atletiske niveau. Vi hjælper derfor klienter med at indsamle video ( Vi låner b.la. VEO-kameraer ud til de klienter) og sætte highlight-videoer op som viser deres evner på bedst mulig vis. 

Promovering

Når alt indledende arbejde er gennemført, har vi en færdig collegeprofil af vores klient.
Denne profil promoverer vi overfor udvalgte colleges og universiteter i vores netværk.
I nogle tilfælde starter vi bredt og i andre, ved vi præcis hvilke der kan være et match for vores klient. 
Vi markedsfører altså klienten aktivt, har dialog med collegetrænerne om selvsamme og faciliterer kontakten imellem dem og vores klient. 

Scholarship forhandlinger

En af de vigtigste arbejdsområder for en collegeagent, er forhandlinger omkring størrelse og længde på scholarships. Et scholarship varierer i størrelse og kan dække alt i mellem 10.000 kr. årligt til 500.000 årligt.  
Med andre ord, er det store summer som de forskellige colleges er villige til at tildele den rigtige student athlete. 
De skal derfor også være sikre på deres beslutning. De har X antal kr. at gøre godt med i et årligt budget som skal fordeles henover en trup. De sparer hvor de kan. 
Vores arbejde ligger i, at skaffe den bedste økonomiske pakke indenfor de akademiske og sportslige rammer som vi har fremsat med klienten og dennes bagland. 

NCAA Compliance

Vi guider vores klienter igennem den vigtige eligibility-process; en proces som sikrer at man opretholder alle de krav som gør sig gældende for at man kan deltage i collegesport som international studerende i USA. 
Det indbefatter bla. verificeringen af relevante skoledokumenter såvel som et bevis for en sportslig amatørstatus. 

Support igennem Collegerejsen

At kunne yde support og være en man kan ringe til for sparring, har altid været en stor prioritet for os her i NSSA. Vi har selv været i det og ved hvilke overvejelser man går igennem som student athlete. Disse overvejelser kræver ofte en person, som kender til systemet indgående. 
En stor del af vores dagligdag bruges derfor på dialog med aktuelle klienter som er i USA.
Målet har altid været at samle på relationer; ikke klienter. 

Netværk, collegetransfers og drømmen om det profesionelle

I forlængelse af at yde support igennem hele rejsen, faciliterer vi også nogle af de muligheder som åbner sig når man er student athlete i USA. 
2 gange om året hjælper vi vores eksisterende klienter med interne collegetransfers. Specielt når man er student athlete, er det normalt at skifte imellem colleges i løbet af sin 4-årige collegekarriere. Det kan fx være fordi man har leveret sportslige præstationer som berettiger til et højere niveau. 
Ydermere afholdes der forskellige turneringer i løbet af sommeren, hvor student athletes og andre dygtige spillere periodisk tilknytter sig et hold og kan vise sig frem for hold i MLS og USL Championship. 
Om det er i Europa eller i USA, støtter vi også helhjertet op om vores klienters professionelle drømme og forsøger at udnytte vores netværk i Danmark og USA til deres fordel. 
Sidste år kunne vores klient, Peter Swinkels skriver under på en professionel kontrakt med One Knoxville SC fra USL 1. 
I selvsamme periode fik Søren Ilsøe en prøvetræning i New York Red Bulls fra MLS og er nu fast mand hos AB i 2. Division efter flotte ophold på Northeastern University og University of Connecticut.  
Vi har en stor tro på, at der vil komme mange flere af disse historier. 

More To Explore