Hvad er et scholarship og hvordan fungerer det?

Vi forklarer alt det du skal vide om hvad scholarships er og hvordan de fungerer.

Et Scholarship er en måde hvorpå du kan få din uddannelse i USA betalt. Mange studerende og unge mennesker er dog forvirrede over hvordan hele processen foregår. Hvordan får man tildelt pengene og hvad bruges de egentligt på? Hvordan får man et scholarship og hvad er det overhovedet?
Hvis du er i tvivl om hvordan scholarships fungerer, så er dette muligvis lynguiden for dig!

Hvad er et scholarship?

For colleges og universiteter i USA er scholarships finansiel støtte der er designet til at hjælpe en studerende med betaling af en uddannelse i USA. Sommetider er et scholarship et engangstilskud, mens andre scholarships er fornyelige og giver finansiel støtte hvert semester eller skoleår.

Et scholarship kan derfor variere i værdi og længde, men hovedformålet er at reducere de omkostninger, som er forbundet med en studerendes uddannelse i USA.
I Danmark kender vi et scholarship som et stipendie eller et legat.

Sport scholarships

Et Sport Scholarship er som et normalt scholarship, en finansiel støtte som skal reducere den studerendes betaling for en uddannelse i USA. Denne finansielle støtte kan tildeles på baggrund af den studerendes atletiske eller sportslige niveau. Det kan være hvilken som helst sportsgren som det givne college eller universitet har som en del af deres program. Sportsgrenene kan være alt fra basketball og fodbold til tennis og Track-and-Field. Mængden af muligheder og tilbud man kan få fra diverse colleges og universiteter afhænger af det niveau man besidder og kan demonstrere i sin givne sportsgren.

Med andre ord; Jo højere dit sportslige niveau, desto større et Sport Scholarship kan du få.

Akademiske scholarships

Et akademisk Scholarship er en finansiel støtte som skal reducere den studerendes betaling for en uddannelse i USA. Denne finansielle støtte kan tildeles på baggrund af den studerendes akademiske niveau og præstationer.
Akademiske scholarships er ofte meritbaserede, hvilket betyder, at de gives på baggrund af en studerendes karakterer, prøvescore (Fx. SAT-testen) og andre præstationer. Nogle akademiske legater kan fornyes, hvilket betyder, at de kan bruges i flere år af en studerendes college-uddannelse, mens andre er engangsbeløb.
Mængden af muligheder og tilbud man kan få fra diverse colleges og universiteter afhænger af det niveau man besidder og kan demonstrere rent akademisk.

Med andre ord; Jo højere dit akademiske niveau, desto større et akademisk scholarship kan du få.

Et akademisk scholarship kan godt kombineres med et sport scholarship!

Adam Riis med hue på.
Vores klient Adam Riis som i 2022 færdiggjorde sin Master i Business Analytics på Fairfield University.

Hvordan varierer størrelsen på et scholarship?

Der skelnes i mellem forskellige former for Scholarships alt efter størrelsen på disse og hvad de går ind og dækker af forskellige omkostninger.
Derfor skal vi først og fremmest skal vi have styr på de forskellige omkostninger som et Scholarship dækker…
De deles op i 3 forskellige områder:

Tuition: Dækker over alle uddannelsesomkostninger.

Room: Dækker over alle beboelsesomkostninger

Board: Dækker over alle leveomkostninger ( Mad osv.)

Full ride Scholarships

Et Full ride scholarship er i udgangspunktet det bedste scholarship du kan få.
Her bliver ALLE omkostninger dækket; altså både tuitionroom og board.

Full tuition Scholarships

Et Full tuition scholarship er også et stort scholarship. Her bliver alle uddannelsesomkostninger dækket. I Danmark og hele Skandinavien er videregående uddannelse betalt igennem velfærdssystemet og er derfor “gratis”. For det offentlige – og de amerikanske colleges – vil årlige uddannelsesomkostninger for en enkelt elev ligge omkring 100.000 danske kroner i gennemsnit. Et full tuition scholarship er derfor et markant tilskud!

Partial Scholarships

Partial scholarships er, som navnet antyder, delvise scholarships. Uagtet størrelsen på det, er det at få et scholarship en bedrift i sig selv. Et partial scholarship vil delvist dække en række af de omkostninger der er forbundet med college-opholdet. Her vil der gives et procentvist tilskud, som er variabelt alt efter hvor meget det givne college kan og vil strække sig ud fra hvor meget værdi de potentielt ser dig tilføre selve institutionen og det givne sportshold.
At strække denne procentsats så meget som muligt og give dig det størst mulige tilskud er blandt mange andre ting en af vores opgaver her i NSSA.

Hvem kan give mig et scholarship?

Scholarships kan komme fra et væld af forskellige steder. Det kan være sportsklubber, virksomheder, velgørenhedsorganisationer, individuelle personer såvel som det offentlige. Vigtigst og hyppigt er dog Colleges og universiteter i USA som hvert år tildeler et antal scholarships til nationale og internationale studerende alt efter hvad de specifikt har brug for – f.eks. på deres fodboldhold – for at kunne konkurrere med de andre colleges og universiteter.

Hvordan får jeg et scholarship?

Det kan være rigtigt svært at overskue hele processen selv. Alene det, at skulle sortere imellem hundredevis af colleges og universiteter kan være problematisk. Læg hertil formelle aspekter som målrettede ansøgninger, visum, oversættelse af vigtige dokumenter og mange andre ting det kræver.
Sådan en proces kan være svær, usikker og tidskrævende at gøre som privatperson.
Netop derfor eksisterer der heldigvis en række organisationer som hjælper med at sende unge mennesker afsted på College i USA.

Vi i NSSA beskæftiger os med netop dette og har specialiseret os i Sport Scholarships til fodboldspillere og andre atleter. Så hvis du spiller fodbold eller dyrker anden sport og syntes at uddannelse i USA lyder spændende, må du ikke tøve med at skrive til os!

More To Explore

College Sport

Preseason på College i USA

Vi gør dig klogere på hvordan en typisk preseason for student athletes på College i USA fungerer.