fbpx

Hverdagen på College i USA for en Student Athlete

Her får du et indblik i hverdagen på College i USA for en Student Athlete.

Er du nysgerrig på hvordan en typisk dag forløber sig for en college-atlet i USA?
En dag på college for en student-athlete er både udfordrende, sjov og travl. Alt efter hvilket college, hvor langt du er og hvilken sportsgren du dyrker vil dagene variere.
Her er dog vores bedste bud på den typiske dag for en student-athlete:

Introduktion til hverdagen på College i USA

Afhængigt af hvilken sport du dyrker og hvad tid på året det er, kan en hverdag selvfølgelig variere.
I udgangspunktet er der dog en masse struktur over dagene og tiden på college.
Som Student Athlete har du 2 forskellige skemaer: Det sportslige skema og det akademiske skema.
Da du er optaget på College som Student Athlete, vil dit akademiske skema altid tilgodese det sportslige, således at du kan prioritere dine træninger og kampe.
Dine professorer og studievejledere vil altid have forståelse for vigtigheden af din sport og hjælper dig derfor også aktivt med at jonglere og balancere sport og studie.

Der er ligeledes mulighed for selv at “bygge” sit skoleskema. En af fordelene ved College i USA og det faktum at der går så mange elever er, at der er mange timer at vælge mellem som ligger på forskellige tidspunkter af dagen. Derfor, kan man næsten frit vælge hvornår på dagen man vil have sin undervisning alt afhængig af om man fortrækker morgen, eftermiddag eller aften undervisning.

Den største begrænsning ift. at kunne vælge frit er hvornår på dagen ens træning er planlagt. Af samme grund vil du også have undervisning med et væld af forskellige mennesker, da alle studerende på et college har et individuelt skema – hvilket er i stor kontrast til fx. Danmark
Generelt vil en Student Athlete have omtrent 3 timers undervisning på en dag og cirka 2 timers træning eksklusiv aktiviteter som pre- og rehab både før og efter træning.

Mads Frederiksen og Jeppe Paulsen der lige har spillet imod hinanden
Vores 2 klienter, Mads Frederiksen(California State University, Pomona) og Jeppe Paulsen (California State University, LA) som lige har spillet en Conference-kamp imod hinanden.

Et eksempel på den daglige rutine som student-athlete

Du vågner og dagen starter
6:30

Vækkeuret ringer og morgenrutiner som bad og pakning af taske klares. 

Morgenmad
7:30

Sammen med holdkammerater og medstuderende spises der morgenmad på kantineområderne på campus. Morgenmåltidet betyder meget i USA og kvaliteten og udvalget er altid højt.

Videre til Athletic Center
8:00

Efter morgenmad går du som Student Athlete typisk til Athletic Center med dine holdkammerater. 
Her er der et væld af faciliteter, som store fitnessrum og fuel stations, der skal give dig de bedste forudsætninger for at udvikle dig og performe som atlet. Da du er sammen med dine holdkammerater, er det også en god undskyldning for at kunne være social.

Træningssession
9:00

Efter at have været både produktiv og social i Athletic Center er det tid til dagens første træningspas. 
Afhængigt af om man har en kamp forude, eller måske lige har spillet, vil træningen selvfølgelig være designet derefter. Et træningspas som dette kan derfor indeholde alt fra video-analyse og individuel, teknisk træning til hold-træninger med en masse spil og intensitet.

Restitution
11:30

Direkte efter træning er det af med støvlerne og i gang med aktiv restitution i Athletic center.
Der er stort fokus på dette i USA og faciliteterne er lavet herefter.
Imens du napper en proteinshake eller en Gatorade fra en fuel station, er der uanede muligheder hvad end det er et isbad, foam roll eller en tur i et compression suit.

Frokost
12:00

Efter en formiddag med fart på, er det tid til frokost – endnu engang i selskab med holdkammerater og medstuderende i et af kantineområderne på campus.

En tur rundt på faciliteterne hos Iowa Western Community College, som er placeret i NJCAA-forbundet.

Første modul (Undervisning)
12:30

Din første time på dagen i et klasselokale. Man har typisk et fag i moduler af typisk 1 time og 20 minutter to gange ugentligt eller alternativt en gang om ugen i et 2 timer og 40 minutters modul.

Pause!
13:50

Efter 1. modul, vil du normalt have en times pause.
Den kan typisk blive brugt på lektier, en snack eller blot afslapning på campus med medstuderende eller holdkammerater – det står dig frit for!

Andet modul (Undervisning)
15:00

Efter en times afbræk, er det tid til dagens andet og sidste modul.

Fri!
16:20

Dine planlagte aktiviteter, træninger og timer er færdige og dagen er herfra din egen.

Aftensmad
18:30

Efter en lang og forhåbentligt både sjov og produktiv dag, er der aftensmad i spisesalen på campus. Som alle andre måltider, er det sammen med medstuderende, holdkammerater og venner.

Efter aftensmad
19:30

Dagen er færdig og aftenen melder sin ankomst. Tiden er helt din egen, men da du bor på campus med en masse andre, er der her rig mulighed for hygge eller afslapning, såvel som lektier eller fitness.

Kantine-faciliteter og spisemuligheder på Virginia Tech University. En dining hall på College minder meget om en food court på fx. Fisketorvet eller i Fields.

Hvordan foregår det når vi skal spille på udebane?

En af de fedeste ting ved at være Student Athlete på College er de mange rejser rundt omkring i USA.

Med ugentlige kampe bliver det også til en del udebaneture og de er ofte langt væk. Det er altså ikke unormalt med en flyvetur eller en masse timer i en holdbus og man bliver uundgåeligt tætte med sine holdkammerater af den tid man bruger sammen på rejserne.
Du kommer ofte til at misse en halv eller en hel dags undervisning når du er på udebaneture og det kræver disciplin at indhente det tabte og kunne følge med, når der er fuld fart på sporten. Heldigvis er trænerteamet også gode til at huske atleterne på det og give dem tid til det skole-relaterede på turene. Det er både et privilegie og en udfordring at være college-atlet og det kommer bestemt til udtryk på de mange fede ture på diverse colleges i USA.

Den perfekte måde at kombinere sport og uddannelse?

Vi vil ikke ligge fingre imellem; Collegelivet for en student-athlete er både unikt og virkelig fedt.
Du tilbringer hver dag med det som hurtigt bliver dine tætte venner, du dyrker sporten du elsker så godt som hver dag – alt imens du får dig en anerkendt international bacheloruddannelse.
Er det udfordrende? Ja, helt bestemt!. At balancere sine forpligtelser, sit ansvar og sin tid på college er ikke let.
Er det det værd? Mere end du kan forestille dig. Alt det du kan tage med, lige fra oplevelsen til uddannelsen, overstiger udfordringerne flere gange end det kan tælles.

Du kan læse mere om hvordan et Scholarship fungerer og hvad det kræver her på vores blog.
Vi kan også varmt anbefale at tjekke et par videoer på YouTube ud med søgningen A Day In The Life of a Student-athlete.
De giver et fantastisk billede af oplevelsen og hverdagen på College i USA.
Hvis du nu, eller på noget tidspunkt, har overvejet et ophold på college, må du ikke tøve med at række ud til os.

More To Explore