fbpx

Lynguide til uddannelser på College i USA

Vi giver dig et hurtigt indblik i uddannelsesmulighederne på Colleges og Universiteter i USA.

USA er hjemsted for over 4.000 colleges og universiteter, hvilket tilbyder studerende et væld af uddannelsesmuligheder på bachelorniveau og på kandidatniveau. Fra små, lokale colleges til store forskningsuniversiteter tilbyder amerikanske institutioner en mangfoldig blanding af akademiske programmer og muligheder. I denne artikel giver vi et hurtigt indblik i nogle af de muligheder, som er tilgængelige for studerende, der er interesserede i at tage en videregående uddannelse på et college eller universitet i USA.

Bachelor degree (0-4 års varighed)

  • Bachelor of Arts (BA) in English, with a minor in History
  • Bachelor of Science (BS) in Biology, with a minor in Chemistry
  • Bachelor of Fine Arts (BFA) in Graphic Design, with a minor in Marketing
  • Bachelor of Business Administration (BBA) in Finance, with a minor in Economics

Den traditionelle mulighed på College i USA, er at gå efter en 4-årig bacheloruddannelse.
De første 2 år af en bacheloruddannelse i USA er typisk fokuseret på mere generel uddannelse og introduktionsfag til den studieretning (Læs: bacheloren) som du har valgt. I de sidste 2 år gennemfører du valgfag og mere avancerede fag som har relevans for din studieretning. Har du fx. valgt Business Development som din studieretning, vil du gennemføre fag som finansiering, markedsføring eller erhvervsøkonomi.

USA er hjemsted for nogle af verdens bedste universiteter og de tilbyder et bredt udvalg af akademiske programmer og muligheder for personlig og professionel udvikling.
Generelt, har USA har et mangfoldigt videregående uddannelseslandskab med colleges og universiteter i alle størrelser og typer. Fra store forskningsuniversiteter som HarvardStanford og MIT til små, lokale colleges som Harvey Mudd College og Hamilton College.

Overvejer man en videregående uddannelse i USA, bør man overveje faktorer som placering, akademisk niveau, sportslige programmer og omkostninger for at finde en skole, der passer til dine mål.

Internationale studerende vil skulle opfylde visse krav og gå gennem en anden ansøgningsproces end amerikanske borgere. Dette indebærer typisk at indsende karakterblade, testresultater, essays og andre materialer for at vise dine akademiske og personlige kvalifikationer. Du kan også være nødt til at tage en sprogprøve, såsom TOEFL eller SAT, for at bevise dine engelske sprogfærdigheder. Du skal også have et studievisum for at kunne studere i udlandet.
Alt dette hjælper vi med via igennem vores Collegeprocess.

Adam Riis der gennemførte bachelor i USA
Vores klient, Adam Riis gennemførte i 2022 sin Bachelor i Economics på Providence College som Student Athlete. Han blev optaget igennem et Sport Scholarship for sine evner som fodboldspiller.

Master degree (1-2 års varighed)

  • Master of Arts (MA) in English Literature
  • Master of Science (MS) in Computer Science
  • Master of Business Administration (MBA) in Management
  • Master of Education (MEd) in Special Education

En mastergrad er en videregående uddannelse, der kan opnås efter afslutningen af en bacheloruddannelse. I USA tager en masteruddannelse typisk et til to år på fuld tid, afhængigt af fagområdet og programmet. 

At opnå en mastergrad kan give mange fordele, både personligt og professionelt. En mastergrad kan åbne op for en bred vifte af karrieremuligheder . Mange fagområder, såsom business, undervisning og sundhed, kræver eller foretrækker kandidater med en mastergrad til de mere avancerede stillinger.

Et masteruddannelsesprogram består typisk af fagligt arbejde og kan også omfatte et praktikforløb eller en forskningskomponent. Studerende tager avancerede fag inden for deres valgte retning, og fordyber sig i dette. Nogle programmer kræver også, at studerende afslutter et afgangsprojekt eller en thesis for at blive færdig.
Du kan sagtens blive optaget på en masteruddanelse i USA, selvom du har gennemført din bacheloruddannelse i fx. Danmark.
Har du ikke gennemført din bacheloruddannelse i USA, vil du dog skulle igennem samme proces som beskrevet under Bachelor Degree (0-4 års varighed) for at blive optaget. Det er bl.a. det vi hjælper med her i NSSA.

Adam Riis der gennemførte bachelor i USA (1)
Vores klient, Daniel Anusic gennemførte i 2022 sin Master i Business Analytics på Fairfield University som Student Athlete. Han blev optaget igennem et Sport Scholarship for sine evner som fodboldspiller.

Junior College - Associate degree (2 års varighed)

Junior colleges, også kendt som community colleges, er toårige videregående uddannelsesinstitutioner, der tilbyder en Associate Degree.
De bliver ofte set som en overkommelig og tilgængelig mulighed for studerende, der vil videreuddanne sig uden at forpligte sig til et fireårigt universitet med det samme.

En af de store fordele ved at gå på et junior college er muligheden for at overføre til et fireårigt college eller universitet bagefter. Mange junior colleges har overførselsaftaler med fireårige institutioner, hvilket kan gøre det nemmere for studerende at skifte til et fireårigt college og gennemføre deres bachelorgrad.
Rigtigt mange studerende, tager på Junior College for at udvikle og modne sig selv – det kan både være atletisk og akademisk. I de 2 år man er på Junior College, kan man forbedre sit sportslige og akademiske udgangspunkt og få endnu bedre tilbud fra 4-årige colleges end da man startede. Mange af de allerbedste atleter i USA er startet på Junior College og nogle af vores bedste historier med klienter, er også startet på Junior College.
Hvis du vil læse mere, går vi et spadestik dybere i denne artikel om Junior College.

Adam Riis der gennemførte bachelor i USA (2)
Vores klient, Rune Petersen som tog 2 år på Junior College hos West Valley College og nu studerer på Grand View University i NAIA på et flot Scholarship.

Udveksling/Exchange (1-2 semestre)

Endelig tilbyder mange college- og universitetsuddannelser også muligheden for, at studerende kan deltage i udvekslingsprogrammer og studere i USA i et semester eller et år.

Som international studerende og student athlete kan det være en udfordrende, men givende oplevelse at deltage i et udvekslingssemester på et universitet i USA. Du vil ikke kun få mulighed for at dykke ned i en ny kultur, prøve forskellige fag og forbedre dine engelskkundskaber, men du vil også have mulighed for at konkurrere på et højt niveau inden for sport.
Uddannelseskulturen er generelt meget anderledes i USA end i Skandinavien og udveksling kan være en tiltrængt og givende luftforandring for mange.
Som med alle de andre uddannelsesmuligheder kræver din optagelse på et udvekslingsprogram i USA selvfølgelig nogle praktiske ting. Det kan være et visum, tests, sportslig eligibility eller din boligsituation når du er derovre. Det er bl.a. det vi hjælper med her i NSSA.

Forhør os om dine muligheder!

Her i NSSA beskæftiger vi os primært med collegesport. Kombinationen af videregående uddannelse og elitesport. En hverdag hvor det akademiske og atletiske er fuldt integreret – noget man ikke finder bedre end på College i USA.
Det er selvfølgelig ikke gratis. I USA er samfundet bygget op omkring brugerbetaling hvilket er en stor kontrast til uddannelse i Danmark og Skandinavien. Heldigvis er mulighed for scholarships og legater, som kan gøre det økonomisk overkommeligt for internationale studerende. Vi beskæftiger os primært med sport scholarship, som gives på baggrund af sportslige evner i en given sportsgren.
Når det er sagt, er akademiske scholarships også meget udbredt og henvender sig til de studerende som har rigtigt gode karakterer.

More To Explore