fbpx

High School i USA

Alternativet til en Sportsefterskole.

Sport på High School er en essentiel del af amerikansk kultur, med millioner af studerende som kombinerer sport med den amerikanske version af gymnasie. 
High school giver dig muligheden for at udvikle dine atletiske evner, din disciplin, din evne til at samarbejde samtidigt med at du blive udfordret i skolen på et andet sprog. 
Alt dette sker imens du bygger stærke fælleskaber med dine holdkammerater og medstuderende med udgangspunkt i den store sociale kultur på i USA. 

Hvad er high school i USA egentlig?

High School i USA er det amerikanske uddannelsessystemets svar på gymnasiet i Danmark, men der er nogle afgørende forskelle.
For det første varer high school i USA typisk i fire år, mens gymnasiet i Danmark varer tre år. Derudover er high school mere fokuseret på at udvikle elevernes personlige og sociale færdigheder gennem forskellige klubber og sportsaktiviteter, som er en vigtig del af den amerikanske kultur og selve skoleåret.
Udover det, kan elever på high school vælge specifikke fag fra en bred vifte af muligheder, og på mange måder selv designe sit skema. I Danmark er dette i højere grad på linje-niveau hvor du vælger en overordnet retning som fx. biologi eller matematik. 

Hvorfor High School i USA?

Gustav som startede NSSA – her som Senior hos San Fransisco State University i 2020. 

Et springbræt til sportslige og akademiske muligheder

Endelig kan en high school i USA også være en god forberedelse til fremtiden. Amerikanske high schools har typisk et bredt udbud af fag og aktiviteter, som kan hjælpe unge mennesker med at identificere deres interesser og styrker og tage de første skridt mod deres karriere- eller uddannelsesmål.

Desuden kan et sportsophold på High School være et springbræt til videre karrieremuligheder. Mange amerikanske skoler har tætte forbindelser til colleges og universiteter, hvilket kan åbne døre for stipendier og sportsstipendier i USA. Dette giver de unge en unik chance for at forfølge deres sportslige drømme og få adgang til højere uddannelse samtidig. 

En anderledes kultur

High school kan ligeledes være en fantastisk mulighed for at opleve en ny kultur og lære om en anderledes måde at leve og tænke på. USA er et stort og mangfoldigt land med mange forskellige regioner og samfund, og en high school-oplevelse kan være en øjenåbner for unge mennesker, der ønsker at udvide deres horisont.

En hverdag der minder om et efterskoleophold

High School i USA tilbyder en unik oplevelse, hvor elever bor på campus, deltager i sport og udforsker forskellige fag for personlig udvikling og karrieremuligheder, samtidig med at de oplever en ny kultur og møder nye mennesker.

Forbedr dine sprogfærdigheder

High school i USA kan også være en god mulighed for at forbedre ens sprogkundskaber. Mange high schools tilbyder sprogkurser, men blot det at leve “på et andet sprog” er nok til at man hurtigt lærer at tale engelsk på en mere naturlig og flydende måde.

Ophold på high school i USA

Længden af dit ophold i USA afhænger helt af din specifikke situation og dine ønsker. 
Typisk bliver internationale studerende i USA i ét studieår (normalt 10 måneder) for at fuldføre en hel sportslig sæson. 
Dog er der muligheder for både kortere og længere ophold afhængigt af dine behov.
Det er fx. ganske normalt at starte med 1 semester og forlænge sit ophold yderligere. 

1 Semester

Varighed

Det korte ophold

Ophold
Kollegieværelse
Indskrivning på et amerikansk gymnasie
Deltagelse i sport
Mulighed for at opleve amerikansk kultur.
Nye venner og større netværk
Mulighed for forlængelse

1 år

Varighed

Et år i USA

Ophold
Kollegieværelse eller værtsfamilie
Deltagelse i et fuldt skoleår
Deltagelse i en hel sportsæson
Et indgående kendskab til amerikansk kultur
Tætte venner og stort netværk
Mulighed for forlængelse

4 år

Varighed

Hele uddannelsen

Ophold
Kollegieværelse eller værtsfamilie
Afgangsbevis fra et amerikansk gymnasie
Hele den sportslige oplevelse
Alumni-netværk
Hjælp til College Scholarships
Venner for livet og et internationalt netværk
Mulighed for forkortelse

Hvordan bor man på High School i USA?

Når man går på high school i USA, er der typisk to hovedmuligheder for indkvartering: at bo på campus med andre studerende eller at bo hos en værtsfamilie.

Bo på Campus

At bo på campus kan være en spændende mulighed for at opleve livet på en amerikansk skole på tæt hold. Mange high schools har dormitories eller sovesale, hvor eleverne kan bo sammen med andre studerende i samme aldersgruppe og fra forskellige dele af landet eller endda verden. Dette kan give eleverne mulighed for at lære andre kulturer at kende og opbygge venskaber med studerende fra andre steder i USA eller udlandet.

På campus bor eleverne typisk tæt på deres klassekammerater og kan nemt deltage i skole- og fritidsaktiviteter, da de ofte ligger inden for gåafstand. Skolerne tilbyder normalt også måltider i spisestuer eller kantiner, så eleverne ikke behøver at bekymre sig om at lave mad selv.

Bo hos Værtsfamilie

En anden mulighed er at bo hos en værtsfamilie. Dette kan give eleverne mulighed for at opleve en amerikansk families hverdag og kultur på nærmeste hold. Værtsfamilien kan også hjælpe eleverne med at tilpasse sig livet i USA og med at forbedre deres sprogkundskaber. Mange elever vælger at bo hos en værtsfamilie, hvis deres high school ikke har dormitories eller hvis de ønsker en mere hjemlig atmosfære.

En typisk dag på High School i USA

En typisk dag for en gymnasieatlet begynder tidligt om morgenen. Efter morgenmad, tager du afsted til skolen, hvor du deltager i normal klasseundervisning.  Du har mulighed for at bo med værtsfamilie, men har også mulighed for at bo på campus med andre studerende. Det kan  være at du følges i skole med dine roomates. 

Efter skolen er der normalvis træning. Alt efter hvilken sport du dyrker, kan træningstidspunkterne variere, men i hovedreglen træner du om eftermiddagen. Træningen er intens og sport er generelt en stor del af kulturen på en high school i USA.
Efter træning har du tid til at slappe af, studere eller deltage i andre aktiviteter. Der sker rigtigt mange ting på en high school  i USA og der er aktiviteter man kan deltage i hele tiden. 
Du spiser aftensmad med dine kammerater eller din værtsfamilie alt efter hvordan du har valgt at bo. Aftenen nærmer sig og selvom du med al sandsynlighed er er træt i både krop og hjerne, er tiden helt din egen herfra. 
At dyrke sport på high school i USA er et privilegie, men også en udfordring. Du kommer til at være rigtigt aktiv og at balancere skolegang, sport og alt det sociale kræver noget af dig. 

 

Sæsonen på High School i USA

Den sportslige sæson på high school i USA er typisk opdelt i tre sæsoner: efterår, vinter og forår. 
Hver sæson er kendetegnet ved forskellige sportsgrene, hvor efteråret inkluderer sport som fodbold, volleyball og cross-country. 
Vinteren inkluderer sportsgrene som basketball, wrestling og indendørs atletik. Foråret inkluderer sportsgrene som baseball, softball og atletik.
Turneringsæsonen i foråret varer normalt omkring tre måneder, hvor du vil have regelmæssige kampe mod andre skoler i dit område. 

Winter

Vintersæsonen på high school inkluderer sportsgrene som basketball, wrestling og ishockey. Disse sportsgrene kræver normalt en indendørs facilitet og spilles typisk i de kolde vintermåneder.

Spring

Forårssæsonen på high school inkluderer sportsgrene som softball, baseball, lacrosse og track & field. Disse sportsgrene spilles normalt udendørs og drager fordel af det mildere forårsvejr.

Summer

Selvom skolen typisk er lukket i løbet af sommeren, fortsætter sportssæsonen for nogle sportsgrene, såsom fodbold, basketball og baseball. Sommeren er også en populær tid til sportslejre og træningssessioner for at forberede sig på den kommende sæson.

Fall

Efterårssæsonen på high school inkluderer sportsgrene som fodbold, volleyball og cross country. Disse sportsgrene spilles typisk udendørs og drager fordel af det køligere efterårsvejr. Efterårssæsonen er normalt den mest populære sportsperiode for high school-elever og tiltrækker mange tilskuere og fans.

"High school sports: where lessons of life are still being learned, and where memories still remain."
Phil Robbins

Sport på High School i USA?

Går du med tanker om High School i USA?
Udfyld kontaktformularen og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt, så vi kan snakke om dine muligheder. 

Læs mere om high school i USA