fbpx

Alder på College og High School i USA: Et overblik

Vi giver dig et overblik over den typiske alder for studerende på high school og college i USA.

For dem, der ikke er bekendt med det amerikanske uddannelsessystem, kan det være lidt forvirrende at forstå alderskravene for high school og college i USA. 
Det amerikanske udannelsessystem er en smule anderledes end i Skandinavien. 
Herunder giver vi en kort oversigt over, hvordan alder er relateret til high school og college i USA. 

Alder på High School

High School er det amerikanske svar på et gymnasie og er typisk for elever i alderen 14-18 år. Uddannelsen har en varighed på 4 år og i løbet af disse år går man fra at være freshman til at være senior. 
Her er en oversigt over de typiske aldre for hvert klassetrin:

KlasseEngelsk betegnelseAlder
Freshman1. klasse (1.G) 14-15
Sophomore2. klasse (2.G)15-16
Junior3. klasse (3.G)16-17
Senior4. klasse (4.G)17-18

Alder på College

I USA bruges ordene “college” og “universitet” ofte om hinanden, og i mange tilfælde er de to begreber synonyme. Men der er nogle nuancer mellem dem, som kan variere fra institution til institution. Generelt set refererer “college” ofte til en mindre institution, der tilbyder bachelorgrader, mens “universitet” normalt er større og tilbyder både bachelor-, kandidat- og ph.d.-grader. Nogle institutioner bruger dog også “college” som en del af deres navn, selvom de er universiteter. Derfor kan det nogle gange være forvirrende at skelne mellem de to begreber i amerikansk kontekst.

College tilbyder videregående uddannelse for studerende efter high school.
Den typiske alder for en college-studerende varierer afhængigt af omstændighederne og man behøver ikke at starte som 18-årig. 
 Her er en oversigt over de typiske aldre for studerende på forskellige uddannelsesniveauer:

UddannelseAlder
Associate’s Degree (Junior College) (2 år)18-20
Bachelor’s Degree (4 år)18-22
Master’s Degree (2 år)22-24
Ph.D. (doktorgrad)27-33

Alder For Student Athletes

Hvis du er interesseret i at dyrke sport på high school eller college i USA, kan alder spille en anden rolle. For at deltage i sport på high school eller college skal du opfylde nogle specifikke alderskrav.

På high school er alderskravene normalt ret fleksible, da eleverne stadig er under 18 år. Hvis du vil deltage i sport på high school, skal du dog normalt være mellem 14-19 år.

Reglerne ift. at kunne dyrke sport på college afhænger primært af, hvornår man har afsluttet sin gymnasieuddannelse eller tilsvarende – istedet for ens alder. Det uddyber vi her i en artikel om sportslig eligibility. 
Den typiske alder for en collegeatlet er mellem 18-23 år.  

More To Explore