fbpx

Sabbatår på College i USA

Vi gør dig klogere på hvad et sabbatår i USA kan give dig af oplevelser og muligheder.

Hvis du går og drømmer om at tage på et udlandsophold efter gymnasiet, kan College i USA være den perfekte mulighed. I denne lille artikel forsøger vi at gøre dig klogere på hvordan man kombinere et sabbatår med sport, uddannelse og mindeværdige oplevelser i USA.

Et sabbatår på College i USA kan være det perfekte alternativ.

Et ophold på College i USA kan være den helt perfekte mulighed for dig, der først og fremmest gerne vil rejse i dit sabbatår. Læg dertil at du samtidigt kan dyrke din sport på elite niveau, komme helt tæt den amerikanske kultur og kan benytte opholdet til at pynte både dit CV og fremtidige jobansøgninger.
Et sabbatår på College i USA kan altså give dig den fulde pakke; Uddannelse, elitesport, oplevelser, rejser og udfordringer i ét.

 

Et år der minder om en international højskole med sport i fokus.

At tage på College i USA i dit sabbatår er ikke som det traditionelle sabbatår med full moon parties i thailand og autocambere i australien. 
Med et sabbatår i USA, optages du på en international videregående uddannelse som Student athlete og du vil i løbet af dette år studere samtidigt med at du dyrker din sport næsten hver dag. 
Du kommer ikke til at slappe af, du kommer ikke til at stå stille og du kommer til at udvikle dig. 
Denne mulighed – sådanne et sted – eksisterer ikke i Danmark eller Skandinavien. Det tætteste vi kommer er højskoler og sportsefterskoler. 
Den store forskel er, at den uddannelse man påbegynder. 

Hvis du i Danmark ønsker både at tage en videregående uddannelse og fortsætte med din elitesport, sker dette særskilt og på 2 forskellige steder: På universitetet og i den sportsklub du træner i.
I modsætning til Skandinavien, er det sportslige og akademiske fuldt integreret i din hverdag på College i USA.
Det er på Campus du træner, går i skole, spiller kampe, spiser og hænger ud med dine venner, holdkammerater og medstuderende – hvis du altså ikke du er til udebanekampe eller oplever resten af USA i dine ferier.

Så jeg går i skole i mit sabbatår på College i USA?

Ja! Med et sabbatår på College i USA er uddannelse også i fokus. Selvom det for mange ikke er førsteprioriteten på sådanne et ophold, vil det være en fast del af hverdagen og her kan man frit vælge mellem de mange fag og prøve en masse ting af, som fx. kan hjælpe dig med at vælge den rette uddannelse hjemme i Danmark eller blot være startskuddet til en 4-årig bacheloruddannelse i USA. 

Hvad koster et ophold?

De gennemsnitlige omkostninger ved 1 år på College minder i høj grad om omkostningsniveauet ved efterskoler og højskoler i Danmark. Dette kan dog variere heftigt alt efter hvilket universitet eller college der omtales. De dyreste universiteter er… dyre! 

En stor del af vores arbejde i NSSA, handler om reducere omkostningerne igennem scholarships, som gives på baggrund af atletiske og akademiske præstationer og niveauer. 

OmkostningHigh-endMiddle-endLow-end
Tuition and Fees$50,000$30,000$10,000
Room and Board$15,000$10,000$5,000
Books and Supplies$1,500$1,000$500
Transportation$2,000$1,000$500
Miscellaneous$3,000$2,000$1,000
Total$71,500$44,000$17,000
Scholarship Coverage$57,200$35,200$13,600
Student’s Cost$14,300$8,800$3,400
Team NSSA. Mads, Joakim, Gustav og Alexander.
Det er bl.a os 4 – Mads, Joakim, Gustav og Alexander der ville hjælpe dig med at komme afsted på College i USA.

Hvis du går og overvejer hvad du skal bruge din tid på efter gymnasiet – om det blot er et enkelt år i USA, en hel bacheloruddannelse eller noget helt tredje du er nysgerrig på, så tag endelig fat i os!
Tusind tak for at læse med.

More To Explore