fbpx

Er jeg god nok til et Scholarship?

Vi giver dig værktøjerne til selv at besvare spørgsmålet lige her.

Et af de spørgsmål vi får oftest i NSSA. 
At få et Scholarship
 i USA kan være en konkurrencepræget proces. Du konkurrerer ikke blot med folk fra dit eget land i din sport, men med atleter fra hele verden… Så hvornår er du god nok?

Det korte svar er, er at du med stor sandsynlighed helt bestemt er god nok. Et Scholarship kræver selvfølgelig et vist niveau, men du behøver ikke at være den næste Christian Eriksen, Tiger Woods eller Michael Jordan for at komme i betragtning blandt de mange colleges i USA.
Det sportslige niveau blandt de forskellige colleges og universiteter varierer på tværs af de forbund – NCAA, NAIA og NJCAA – som står for College sport i USA. USA er et stort land med et kæmpe udvalg af colleges i øst og vest. Siden disse colleges varierer i sportsligt og akademisk niveau, vil der med høj sandsynlighed også være et college som passer dig og din profil.

Lynn Stadium - fodboldholdets hjemmebane på Maryland University hvor vi bla. har Luca Costabile på holdet.

Hvilke faktorer har indflydelse på om jeg kan få et sport scholarship?

Der er mange forskellige faktorer som spiller ind i trænernes overvejelser når de skal tilbyde scholarships.

College-trænere vil ikke blot kigge efter dit atletiske eller sportslige niveau, men ligeledes dine akademiske resultater, din arbejdsmoral og din karakter.
Når vi omtaler sport scholarships, er dit sportslige niveau højt prioriteret og i stort fokus. Dine evner, dine resultater og din erfaring på en fodboldbane vil vægte højest iblandt de forskellige parametre som skolerne vurderer dig på. Det kan være din billet til en fantastisk – og betalt – uddannelse hvor elitesport er en integreret del af det hele.

Men såfremt en collegetræner er interesseret i en håndfuld spillere som er på samme niveau, er personlighed, grundværdier og niveau i skolen afgørende for hvem valget falder på. Colleges i USA leder efter hele pakken når der skal gives sport scholarships; det sportslige, det akademiske såvel som det personlige. At have et højt sportsligt niveau, kan derfor bære dig rigtigt langt imod et Scholarship, men ikke nødvendigvis hele vejen i alle tilfælde.

Vores klient, Daniella Diaz i aktion for Florida Atlantic University

Hvordan er niveauet på College i USA?

 NSSA har vi med succes afhjulpet både serie-spillere, divisions-spillere såvel som ungdomslandsholdspillere med at få scholarships i USA. Niveauet på college svinger fra år til år og et hold der ikke er imponerende, kan hurtigt være en af de bedste i landet inden man har set sig om.

Med den gode fodbolduddannelse som Skandinavien giver og et niveau som i USA spænder bredt på tværs af de forskellige forbund, er der gode muligheder for mange. Det kan dog stadig være en forvirrende affære at sammenligne egne evner med de forskellige niveauer på college.

Hvis du er i tvivl om dit fodboldmæssige niveau ift. mulighederne i USA, er der her et par råd du måske kan bruge:

1. Se kampe fra College i USA.

Find og se highlights eller hele college-kampe og vurder om dit eget niveau kan matche – eller måske overmatche det du ser. Der er mange kampe og hold at vælge i mellem, men at se lidt forskelligt fra de forskellige college-ligaer ( NCAA, NAIA og NJCAA ) kan give en god indikation

2. Ræk ud til nogle som er, eller har været Student Athlete på College i USA.

Hvis du er godt inde i din sportsgren, kan du helt sikkert finde en nuværende eller tidligere student-athlete fra dit eget land, som har prøvet det på egen krop. Man siger at hele college-systemet i USA skal opleves, før det virkelig forstås. Hvis en person med erfaring kan give dig et par gode råd og tips, vil du med garanti blive meget klogere.

3. Ræk ud til forskellige colleges og universiteter.

Den kan være både svært og uoverskueligt, men en måde hvorpå du kan blive klogere på dine college-muligheder er proaktivt at kontakte de mange colleges og give dem et indblik i både dine atletiske og akademiske præstationer og hvad du derfra kan biddrage med. Det kan være svært at finde rette mennesker at komme i kontakt med og det kan være mangelfuldt med svar, men den respons du modtager, positiv såvel som negativ, kan give et indblik i hvilke kort du har på hånden og hvor gode muligheder du har.

4. Ræk ud til eksperter som kan hjælpe dig med at vurdere dine muligheder.

Lad os være ærlige… Det kan være en jungle at finde rundt i det sportslige niveau og mulighederne på College i USA på egen hånd. Med tusindvis af colleges og mange forskellige turneringer er det svært selv at vurdere og finde rundt i.
Det er grunden til at vi – og alle andre college-rekrutteringsbureauer – eksisterer. Colleges og deres trænere er vænnet til at kontakt med potentielle, internationale student-athletes sker igennem bureauer som os.

En god ide er at tage kontakt til nogle mennesker der ved en masse om det og kan rådgive dig. Det skal vi jo sige. Men sådan er det. 

De atletiske faciliteter på University of Oregon

Overvejer du Collegemuligheden?

Om det er drømmen om en professionel karriere, et håb om at sporten kan være vejen mod en god uddannelse eller noget helt tredje, er det sikkert at et ophold på College i USA er tættere på end man går og tror. Vi har nu efter 4 år hjulpet spillere fra mange danske klubber og vi har derfor med høj sandsynlighed en fælles ven.
Tag eventuelt kontakt til os herunder hvis du går med tankerne om College i USA eller blot har behov for svar på et par spørgsmål.

More To Explore