fbpx

NSSA indgår samarbejde med FC Helsingør

Det er med stor stolthed at NSSA indgår samarbejde med FC Helsingør akademi med målsætning om at hjælpe flere unge til USA på college.

Et samarbejde med masse af synagier

I fodbold verdenen stræber mange unge talenter efter at nå det professionelle niveau. Desværre er vejen til succes ikke altid lige let, og for nogle kan nåleøjet være svært at passere. Men heldigvis er der andre veje til den professionelle drøm og oplevelse. Vi har hos NSSA siden 2017 arbejdet med det vi kalder verdens bedste plan-b for de herrespillere, som ikke når gennem nåleøjet herhjemme I Danmark. Det er med stor fornøjelse vi har fået muligheden for at arbejde med en masse talentfulde unge mennesker, som går en gennem en fantastisk sportlig og personlig udvikling under college opholdet I USA. De seneste år har vi også fået muligheden for at hjælpe en række FC Helsingør talenter afsted på college heriblandt; 

Alexander Stjernegaard (Marshall University), Luca Costabile (University of Maryland), Ramesh Delsouz (Quinnipiac University), Nikolaj Juul Bay-Smidt (VCU), William Arnesen (Old Dominion University), Marcus Hedemann (Flagler College), Magnus Kjøller (Wofford College) og Joshua Hansen (Stony Brook University). 

FC Helsingør talenter har stået ud på mange måder når det kommer til transitionen fra Danmark indtil collegesystemet. Den feedback vi hos NSSA har fået fra de amerikanske trænere har været at de tidligere FC Helsingør talenter kommer med en fantastisk teknisk pakke, en god fodbold IQ, samt de er utrolig gode holdkamerater der kun vil det bedste for deres medmennesker!

Alexander og Ramesh efter de vandt MAAC conference tournament i 2022/23 sæsonen

Det ultimative mål: Nye chancer, nye drømme

For mange unge fodboldspillere repræsenterer drømmen om at spille professionelt en livsambition. Men virkeligheden er, at selv for de mest talentfulde kan vejen til professionel fodbold være fyldt med forhindringer. Det er her, samarbejdet mellem et NSSA og et FC Helsingør træder ind. I stedet for at se en “manglende” professionel karriere som en endestation åbner dette partnerskab op for nye muligheder og drømme. Eksempler på dette er bl.a. Alexander Stjernegaard der allerede I efteråret 2023 blev udnævnt til at være en del af MLS-Draft Pool bare efter sit andet år på college.

Essensen af college systemet er at man kan sikre fodboldspillerne et top professionelt fodbold miljø, hvor de bliver behandlet og lever som fuldtidsprofessionelle fodboldspillere. Dertil, får de nye øjne på sig på et helt andet kontinent, hvor fodbolden er voldsom udvikling. Derudover, sikre vi os at hvis de ikke skulle gå hele vejen sportsligt, jamen så som minimum har de udviklet sig sportligt, fået en oplevelse og venner for livet, samt en uddannelse til fremtiden.

Luca der spiller på Ludvig Field foran 3.000 UMD Crew fans

Fordele for spillerne: En unik chance for udvikling

Denne partnerskabsmodel tilbyder spillere langt mere end bare en chance for at spille fodbold i USA. Det giver dem muligheden for at fortsætte deres akademiske uddannelse samtidig med, at de dyrker deres lidenskab for sporten. Det er ikke bare en anden vej til professionel fodbold; det er en mulighed for at udforske nye kulturer, lære nye færdigheder og udvikle sig som både atlet og person. En udvikling vi hos NSSA hvert år har muligheden for at følge og har prøvet på egen krop gennem mange år I USA.

2A38CFAB-E743-444B-B3B4-9732D5604778

Alexander og William før et klassisk NSSA Derby i Virginia.

Åbning af nye døre for fodboldens fremtid

Sammen udgør dette samarbejde mellem et college sport placement firma og et elite fodboldakademi et springbræt for unge talenter, der søger en vej til succes. Det er et bevis på, at selv når en dør lukker sig, åbner en anden sig, og at drømmen om professionel fodbold stadig kan blive til virkelighed på utraditionelle måder. For disse spillere er muligheden for en ny start ikke kun et håb, det er en realitet – og det hele starter med et enkelt partnerskab, hvor vi hjælper hinanden med at give de unge talenter de bedste forudsætninger for at finde ud af hvilken vej der er bedst for dem.

More To Explore