NSSA X FANT: Vi teamer op med Football For A New Tomorrow

Denne fredag rejser NSSA-teamet til Sierra Leone i Vest Afrika med et projekt som har stor betydning og har været undervejs det seneste år.NSSA og FANT (@footballforanewtomorrow) er gået sammen om et fælles mål; At hjælpe to fodboldspillere fra Sierra Leone imod et College Sport Scholarship i USA. Målet er at finde en dreng og en pige der imødekommer de forudsætninger, som NSSA og FANT har sat for at kunne starte processen imod at blive accepteret som student-athlete på et College i USA.

Hvad er FANT?

FANT er en humanitær organisation, der arbejder for, at alle mennesker i verden – uanset køn, alder, handicap eller oprindelse – skal have adgang til organiserede idrætsaktiviteter og -fællesskaber. Det gør de bl.a. gennem oprettelse af idrætsforeninger i det tidligere borgerkrigshærgede Sierra Leone, hvor de forsøger at skabe udvikling og forandring. Ved at skabe forudsætninger for at børn og unge kan spille fodbold, har FANT de seneste år udviklet lokalområder i landet ved at skabe glæde, forståelse og sammenhold. Organisationen blev stiftet i 2012 af Cecilie Hauerberg og Erik Rasmussen og tæller ambassadører som Jonas Wind, Sanne Troelsgaard og Jonathan Richter.


 


  • FANT begyndte sit arbejde i Sierra Leone i 2012.

  • Det skete med projektet ’Football For Unity’, der havde fodbold i fokus.

  • Med projektet har FANT sikret, at 10.000 unge nu dyrker idræt i organiserede foreninger.

  • FANT byggede Sierra Leones første kunstgræsbane i 2016 med græs doneret af og fra FC. Nordsjællands tidligere græs på Right to Dream Park.

 

Projektet


Over de næste 10 dage vil vi i tæt samarbejde med FANT lære et væld af unge fodboldspillere fra Sierra Leone at kende. I første fase, som strækker sig henover 4 dage, faciliterer vi træningspas med 8 forskellige 'klubber' i Sierra Leone. Vi forventer at vi samler omkring 30-40 spillere pr. klub og vi får derfor muligheden for at se en masse unge mennesker vise sig frem på fodboldbanen. I anden fase holder vi en workshop hvor de lokale talenter og trænere deltager, for at lære hinandens verdener at kende. Den tredje fase er en afsluttende 'Training Camp' hvor udvalgte spillere fra de forskellige klubber i Sierra Leone får en sidste mulighed for at bevise deres talent og person. Herfra, er vores opgave at gøre brug af netværk og ekspertise i jagten på at få de udvalgte atleter fra Sierra Leone placeret på gode colleges i USA og give dem en god oplevelse igennem hele processen. Dette er vores bidrag til FANT's mission om at skabe bedre livsvilkår for børn og unge i udviklingslande igennem sport. Lykkes vi med projektet, ser vi frem til at kunne skabe bedre muligheder for endnu flere unge mennesker i udviklingslandene, igennem vores netværk i USA. Vi er stolte af at samarbejde med en organisation, som aktivt forsøger at gøre en forskel igennem sportens mange muligheder og vi vil gøre alt vi kan for at bidrage igennem dette initiativ.

Indsamling til de lokale spillere i Sierra Leone

I det næste år vil vi gøre vores ypperste for at finde den bedst mulige scholarship-pakke til de udvalgte fra Sierra Leone. Vi anderkender dog at det tilbud de får ikke nødvendigvis er et fuldt betalt scholarship, som dækker alt lige fra studieafgift, forsikring, husleje og studiebøger. Derfor har vi lanceret en lille indsamling via Gofundme. Bidragene skal bruges til at vi bl.a. kan pakke en masse tasker med træningsudstyr til de unge talenter og sørge for at de unge mennesker intet skal betale for hele processen, opholdet og uddannelsen på College i USA. Du kan læse meget mere og tilgå indsamlingen her.


 

Hvis du vil vide endnu mere om Football For a New Tomorrow's arbejde og det som vi skal ned til, kan du se denne korte video nedenfor eller besøge dem her!

Følg med i vores college-univers på vores instagram, hvor vi også kommer til at dele en masse lækkert fra vores tur til Sierra Leone. Husk at du altid kan skrive til os her hvis du er nysgerrig på college i USA.


Din sikre vej til USA //NSSA-teamet