fbpx

Nikolai Røjel er Player Of the Year i Southern Conference

Nikolai Røjel er netop kåret til Player Of the Year i SoCon-rækken. Det skriver vi lidt om her.

Den regulære collegesæson er nu overstået og i disse dage offentliggør de forskellige collegerækker priser til de spillere, som har imponeret mest i løbet af sæsonen.

Vores egen Nikolai Røjel er efter en formidabel sæson for Wofford College netop blevet kåret til Player Of the Year i Southern Conference!

Fra ’Freshman of The Year’ til ’Player Of the Year’

Efter at have vundet titlen som Freshman Of the Year i Southern Conference sidste år, er Nikolai gået ind i sit andet år i USA med markant større forventninger til hans navn. 
I hans debutsæson sidste år scorede han 9 mål i 16 kampe.
I år har han scoret 11 mål på 17 kampe og flere af scoringerne har været kampafgørende og vigtige. 
Et godt eksempel er hans udligning til 1-1 i de døende minutter i deres kamp mod UNC Greensboro – se scoringen herunder 💪⬇️

Nikolais udligning til 1-1 i de døende minutter mod UNC Greensboro

Wofford College, også kendt som terriers, spiller i NCAA Division 1 og er medlem af Southern Conference
Terriers statistik for sæsonen er 7-4-6 og selvom både nederlag og uafgjorte resultater har været en del af forløbet, har de generelt præsteret på et højt niveau. 
Flere kampe har været imod absolutte tophold i USA – bl.a. Duke University der er rangeret som nummer 3 i landet – Terriers spillede 2-2 mod Duke og her scorede Nikolai i øvrigt også 😉

Nikolais scoring til 1-0 mod Duke University efter flot opspil

Fra HIK til USA: Nikolais rejse til USA

Nikolai er født i 2003 og fylder 20 år til December. 
Han er vokset op i København og dimitterede fra Niels Brock Handelsgymnasium i 2022. 
Vi begyndte at arbejde med Nikolai et halvt års tid inden hans studentereksamen, så han kunne være klar til at tage afsted lige efter en sommer med vognkørsel og glade dage

Nikolai har igennem sin ungdomstid spillet i Lyngby BK og HIK
I sæsonen op til hans første år i USA, var han en profil på HIKs U19-hold og trænede fast med HIKs førstehold i 2. division.
Han lavede bl.a. 6 mål og 6 assists på 17 kampe i U19-Divisionen i 2021/2022-sæsonen. 

Nikolai der fejrer scoring på Gibbs Stadium – Wofford Terriers hjemmebane.

Nikolai er en alsidig angriber med flere forskellige kvaliteter.
På trods af sine brede skuldre og sine 188 cm, er han velkoordineret og har masser af fart i støvlerne. Han har en fysisk tilstedeværelse på banen,  som de amerikanske recruiters alle dage har haft højt på deres liste over vigtige kvaliteter. 

Der kan herudover nævnes et godt teknisk udgangspunkt, en sikker afslutningsfod og en placeringsevne.. en målnæse.. som gør at han ofte er tilstede lige præcis dér hvor det gør ondt på modstanderholdet. 
Interessen fra de forskellige colleges og universiteter var derfor bestemt også til at få øje på. Efter samtaler med flere bejlere, faldt valget på Wofford College

Wofford College ligger i South Carolina og er faktisk et af de mindste colleges i USA med ca. 2.000 studerende – det ændrer ikke på at deres fodboldprogram er af høj kvalitet. 
Her var vores klienter Magnus Kjøller og Zakaria Holmen faktisk allerede en del af holdet, inden Nikolai kom til. I år har Villads Landsperg tilsluttet sig holdet.  
Billedet herunder er fra et nyligt NSSA Derby hvor alle gutterne var i aktion. 

På trods af en flot regulær sæson, nåede drengene og resten af Wofford desværre ikke playoffs og blev forleden slået 1-0 af Furman University i semifinalen i Southern Conference. 
Det skal ikke tage noget som helst fra Nikolais flotte kåring som Player Of the Year i Southern Conference. 
Tillykke mester – vi glæder os til endnu flere mål og priser. 

More To Explore