fbpx

En af de vigtigste dele af college-rekrutteringsoplevelsen er trænersamtalerne forud for, at du modtager og accepterer et endeligt tilbud fra et college eller universitet.

Dette er et afgørende stadie på rejsen af to primære grunde: Det giver dig mulighed for at lære mere om skolen, trænerne, holdet, dine potentielt nye holdkammerater, og det tillader træneren at evaluere, hvordan din personlighed vil blande sig ind med den eksisterende trup.

Udover at du får en masse afgørende information til dig selv, er det også et afgørende stadie for dine forældre eller værger – det giver dem mulighed for at møde og lære om trænerstaben, som efter alt at dømme vil have meget stor indflydelse på dig over de næste år.

Det er en god idé at forberede sig på forhånd til disse samtaler. Det går begge veje, og det er mindst lige så vigtigt, at du har dine egne spørgsmål klar. Her er nogle spørgsmål, som du kan forberede:

1. "Hvordan ser en typisk hverdag ud for dine student-atleter?"

Selvom vi på dette stadie allerede vil have givet dig en overordnet idé om, hvordan hverdagen foregår inden for din sportsgren, er det ALTID en god idé at høre trænerteamet sætte ord på det selv. Igen – dette er en fantastisk mulighed for dine forældre eller værger til bedre at forstå dit daglige skema og din fritid uden for dine atletiske og akademiske forpligtelser. 

2. "Hvordan vil du beskrive din trænerstil, og hvordan tror du, at mine kompetencer kan komplementere resten af holdet?"

Dette spørgsmål kan give dig en bedre forståelse af, hvordan dine kvaliteter og spidskompetencer kan komplementere resten af holdet, og generelt give dig en idé om, hvilken rolle og hvilket niveau af ansvar som træneren tiltænker, at du skal have på holdet.

Atleter reagerer forskelligt på træner- og ledelsesstile – hvis du reagerer godt på en mere positiv stil, vil en træner, der fortæller om sin old-school tough-love tilgang, måske ikke være det bedste tegn for dig og det er noget du skal overveje. 

3. "Hvilke faciliteter og ressourcer er til rådighed for holdet?"

De fleste colleges og universiteter kan prale af state-of-the-art faciliteter og supportsystemer på højt niveau. Det er dog en god idé at høre træneren beskrive, hvilke faciliteter og ressourcer de primært benytter i hverdagen. Hvilke træningsbaner har de til rådighed? Hvad med deres stadion? Bruger de et “athletic center”, og har de både fysioterapeuter og diætister som en del af deres stab? Få dem til at beskrive dette nærmere.

4. "Hvor meget rejser i i løbet af collegesæsonen?"

Afhængigt af hvilket niveau som dit hold spiller på og hvor skolen er lokaliseret, vil nogle student-atleter opleve ret heftige rejsetider, da USA generelt er et stort land, og sæsonen spænder over et nationalt niveau. Alle sportslige collegeprogrammer i USA konkurrerer i løbet af sæsonen i et mix af hjemmekampe og udekampe, som både kan være længere busture eller reelle flyveture.

Sæt dig ind i holdet, skolen og deres seneste præstationer.

En anden god mulighed for at vise dig selv frem som en spændende kandidat er at lave noget research på træneren og holdets seneste præstationer. Dette vil vise, at du har sat dig ind i samtalen og har en oprigtig interesse for stedet.

Det kan være, at de sidste år vandt deres egen konference, og at du derfor kan spørge, hvordan de påtænker, at succesen kan blive replikeret i den kommende sæson.

At vise trænerstaben, at du er familiær med deres seneste succeser, vil yderligere styrke din egen profil og vil vise et vindergen og en iver efter at bidrage til holdets succes.

Trænersamtaler er en af de mest spændende og vigtige dele af rekrutteringsprocessen frem mod college, så forberedelse er afgørende
Vær ikke bange for at sætte dig selv på spil og stille spørgsmål!

Er du nysgerrig på tilværelsen som student athlete i USA? Måske du overvejer om det kan være en fremtidig rute for dig? 
Tag fat i os og lad os tage en snak omkring dine muligheder lige her.