Stigende interesse for fodbold i USA styrker de amerikanske fodbold ligaer


Fodbold er en af verdens største og mest populære sportsgrene og har på det seneste haft en stigende popularitet i USA. Denne stigende popularitet har haft en stor betydning for de amerikanske fodbolds ligaers udvikling. På nuværende tidspunkt er antallet af unge der spiller fodbold i USA højere end nogensinde før. Sportsgrenen har endda overhalet andre populære sportsgrene, som for eksempelvis basketball og baseball flere steder i USA. Den nye fodboldfankultur i USA har betydet at der bliver investeret større finansielle beløb i sporten. Nye stadions bliver bygget, faciliteter er blandt de bedste i verden og fans strømmer ind til kampene.Image via soundersfc.com


Den stigende interesse for fodbold i USA, kan især forklares ud fra den øget fokus på de amerikanske fodboldligaer, hvor spiller lønningerne er stigende. Højere spillerlønninger og bedste faciliteter har haft en direkte positiv indflydelse på fodbold niveauet i de amerikanske rækker. Dette har medført til en stor fankultur forbundet med klubberne. Hold som Atlanta United FC og Seattle Sounders trækker i gennemsnit over 40.000 fans til deres kampe. Sammenligner man dette med den Danske Superliga er det noget af en forskel.

Image by Mike Fiechtner via soundersfc.com: 2017 Seattles Sounders vs Atlanta United


Dette har også lokket mange europæiske fodboldikoner til USA, som for eksempel David Beckham, Frank Lampard og Andrea Pirlo som har haft en stor indflydelse på den Amerikanske fodboldkultur. Derudover er kvindernes landshold, i øjeblikket betragtet som det bedste kvindefodboldhold i hele verden samt Herrernes landshold, som kan placeres midt i FIFA’s verdensrang.


Images by Robert Mora/MLS, Tim Clayton/TIM CLAYTON/Corbis, Michael Stewart via Getty Images


Den stigende popularitet blandt den yngre generation i USA, har været med til at styrke MLS ungdomshold, hvor hold som NYCFC, New York Red Bulls og Seattle Sounders U19 hold spiller lige op med de bedste Europæiske akademier hvert år i Dallas Cup. Amerikanske akademi spillere tager ofte College vejen efter deres U19 tid før de tager videre til en professionel række.Fodboldligaer i USA

Major League Soccer (MLS): Den største fodboldliga i USA. Ligaen startede ud med 10 hold i 1996, men er siden vokset til 26 hold. Mange af de største fodboldstjerner igennem tiden, som for eksempel Wayne Rooney, Thierry Henry, Frank Lampard har skrevet kontrakt med MLS.
United Soccer League Championship (USLC): En af de største fodboldligaer i USA og tidligere kendt som United Soccer League (USL) & USL Pro. I 2013 indgik USL og MLS i et samarbejde om at integrere USL-liga konkurrencen med MLS Reserve League for at styrke og forbedre båndet mellem ligaerne i USA. Chelsea FC legenden Didier Drogba har senest spillet for Phoenix Rising FC, som er et tophold i USL Championship.

United Soccer League two (USL2): En amatør liga for College spillere som kører fra Maj til August hvert år. Mange professionelle MLS klubber har U23 hold som spiller i denne liga, og det er en fantastisk mulighed for college spillere at udvikle sig, spille sammen med nogle nye holdkammerater og rejse rundt i et andet område af USA via fodbolden. Vores founders Gustav Fink-Jensen og Marcus Nordgard brugte en sommer hvor de spillede i denne liga for henholdsvis San Francisco City og San Francisco Glens, her fik de muligheden for at spille sammen med nogle talentfulde spillere fra Stanford, UCLA, Berkeley etc. samtidig med de rejste op og ned af den Californiens kyst for at spille kampe.
National Independent Soccer Association (NISA): En professionel fodbold liga i USA. Ligaen er i det tredje niveau af amerikansk fodbold og begyndte at spille i 2019. NY Cosmos er et af de 8 professionelle fodboldklubber i denne række, hvor brasilianske Pele også spillede.


National Women's Soccer League (NWSL): En professionel kvindefodbold liga under en ledelseskontrakt med United States Soccer Federation. På toppen af ​​det amerikanske ligasystem repræsenterer NWSL sportens højeste niveau i USA. De har spillere som, Lynn Williams, Kailen Sheridan, Tziarra King, Savannah Mccaskill og Rachel Daly.
Mange af de største internationale fodboldstjerner der har spillet i de amerikanske fodbold ligaer, har været med til at øge interessen for fodbold i USA. Dermed har det medført at unge i andre lande er begyndt at se USA som drømme destinationen for at starte deres professionelle fodboldkarriere ud. Derudover har succeshistorier som for eksempel Julian Gressel, der nu spiller i MLS også formået at tiltrække mange unge til at tage på College i USA i jagten på deres fodbolddrøm. Du kan læse mere om Julians Gressels rejse til MLS her.


Lyder fodbold i USA som noget for dig? Du er altid velkommen til kontakte os for at høre mere om dine muligheder for at komme på College i USA.