Sabbatår på College i USA?

Hvis du går og drømmer om at tage på et udlandsophold efter gymnasiet, kan College i USA være den perfekte mulighed. I denne lille artikel forsøger vi at gøre dig klogere på hvordan man kombinere et sabbatår med sport, uddannelse og mindeværdige oplevelser i USA.


Pre-match på College!

Vi kender det alt for godt. Vi har selv været der, og her i NSSA arbejder vi dagligt med det. Du går på en gymnasial uddannelse... Måske du bruger meget tid på din sport? Om ikke andet, er du begyndt at tænke over hvad du skal gøre når du får din studenterhue på. Om det er et sabbatår med fuldtidsarbejde, om du læser videre med det samme, eller du måske tager ud og rejser, er mulighederne mange. En stor del af os unge mennesker vælger et sabbatår - og det kan bruges til mange ting. Nogle bruger det til at finde ud af hvad de gerne vil, andre bruger det til at øge deres chancer for optagelse på en videregående uddannelse og andre vil bare gerne ud og opleve noget. Man vil faktisk bare gerne det hele, men er nød til at vælge fra og prioritere..

Et sabbatår på College i USA kan være det perfekte alternativ...

Et ophold på College i USA kan være den helt perfekte mulighed for dig, der først og fremmest gerne vil rejse i dit sabbatår. Læg dertil at du samtidigt kan dyrke din sport på elite niveau, komme helt tæt den amerikanske kultur OG kan benytte opholdet til at pynte både CV og ansøgninger. Et sabbatår på College i USA kan altså give dig den fulde pakke; Uddannelse, elitesport, oplevelser, rejser og udfordringer i ét. Denne mulighed - sådanne et sted - eksisterer ikke i Danmark eller Skandinavien; Her er du nødsaget til at fravælge eller jonglere imellem forskellige prioriteter. Hvis du i Danmark ønsker både at tage en videregående uddannelse og fortsætte med din elitesport, sker dette særskilt og på 2 forskellige steder: På universitetet og i den sportsklub du træner i. I modsætning til Skandinavien, er det sportslige og akademiske fuldt integreret i din hverdag på College i USA. Det er på Campus du træner, går i skole, spiller kampe, spiser og hænger ud med dine venner, holdkammerater og medstuderende - hvis du altså ikke du er til udebanekampe eller oplever resten af USA i dine ferier. Det skal også nævnes at det ikke er unormalt at der går 80.000 studerende på et College og campus kan let føles som en lille by i sig selv.

Så jeg går i skole i mit sabbatår på College i USA?

Med et sabbatår på College i USA er uddannelse også i fokus - selvom det for mange ikke er førsteprioriteten på sådanne et ophold, vil det være en fast del af hverdagen og her kan man frit vælge mellem de mange fag og prøve en masse ting af, som fx kan hjælpe dig med at vælge den rette uddannelse hjemme i Danmark eller blot være startskuddet til en 4-årig bacheloruddannelse i USA.


Lacrosse-kamp på College!Det lyder næsten for godt til at være sandt?

Det kan vi godt forstå at det gør! Det er nemlig heller ikke gratis, som uddannelse i Danmark er - og det er den store forskel. Langt størstedelen af USA's colleges er privatejede og tager betaling for optagelse. Omvendt er det netop grunden til at de kan tilbyde uddannelse og alle omkringliggende parametre i så høj kvalitet.

'Det har jeg nok ikke råd til...'

Det behøves du heller ikke at have! De forskellige colleges tilbyder nemlig scholarships - tilskud, som skal reducere eller helt fjerne den studerendes egenbetaling for optagelse. Hvis du har rigtig gode karakterer, kan dette fx være med til at give dig et scholarship. …Men du kan også få et scholarship baseret på dine sportslige eller atletiske evner! Om du er rigtig dygtig til fodbold, golf eller basketball kan dine evner være det som betaler for dit ophold og giver dig et scholarship. Det er det, som vi her i NSSA bruger al vores tid på; At promovere spillere og atleter til Colleges i USA for derved at kunne forhandle scholarships hjem på vegne af dem - og give dem en oplevelse i verdensklasse igennem kombinationen af uddannelse og sport i USA Så hvis du går og overvejer hvad du skal bruge din tid på efter gymnasiet - om det blot er et enkelt år i USA, en hel bacheloruddannelse eller noget helt tredje du er nysgerrig på, så tag endelig fat i os - du kan skrive til os her!


Tak for at læse med! Team NSSA