Coronavirus (COVID-19) og College Sports Scholarship i USA

Hos NSSA handler det om at levere den mest personlige service samtidig med at skabe en tæt relation med vores spillere, så de føler sig trygge, når de skal afsted på College i USA. Siden udbruddet af COVID-19, har vi modtaget en masse spørgsmål omkring, hvilken indflydelse virussen kan have i forbindelse med at tage afsted på College i USA.
Kan jeg komme afsted på College i USA?


Svaret er ja. Hos NSSA gør vi vores bedste for at du stadig kan komme afsted på College i USA på trods af Coronavirus (COVID-19). På nuværende tidspunkt er det på trods af virussens udbrud, stadig muligt at komme på College i USA og NSSA har allerede 30 nye spillere der er kommet afsted. Derfor forventer vi også, at sende flere afsted i foråret 2021. Vi kan selvfølgelig ikke give nogen garantier, men vi vil fortsat gøre det ypperste for, at vores spillere kan komme til USA og få den fedeste oplevelse.


Er det sikkert og giver det mening at tage afsted sådan som situationen ser ud nu?


Ja. Vi gør alt hvad vi kan for, at vores spillere føler sig trygge, når de skal afsted og vi har siden virussens udbrud fulgt godt med i dets udvikling samt myndighedernes anbefalinger og vejledning. Yderligere, holder vi en tæt dialog med vores universitetspartnere for at kunne holde vores spillere opdateret med eventuelle nye restriktioner og anbefalinger. På baggrund af dette, har vi været stolte af at sende 30 dygtige fodboldspillere sikkert afsted.

Dog anbefaler vi, at man er fleksibel angående destinationen i USA. Vores universitetspartnere er nemlig underlagt de lokale myndigheders anvisninger og det er derfor forskelligt alt fra stat til det respektive campus, at forudse, hvilke anvisninger og ændringer der vil forekomme. Selv hvis universitet forventer at have undervisning på campus nu, kan der stadig ske ændringer..
Vores bedste råd er, at bevare roen og at holde sig løbende opdateret. Her, kan du følge med i udenrigsministeriets rejsevejledninger og her kan du finde svar på spørgsmål til rejsende og danske fastboende i udlandet. Du er altid velkommen til at kontakte os på Tel: +45 26 19 93 28 eller sende os en mail på dk.nssa@gmail.com, hvis du er det mindste i tvivl omkring dine muligheder for at komme afsted på College i USA.


Hvilke begrænsninger skal jeg være opmærksom på og hvordan hjælper NSSA?


Hvad vi har lært siden virussens udbrud er, at visse begrænsninger kan forekomme. Dog har vi på trods af disse begrænsninger stadig formået at sende spillere afsted samt finde gode løsninger og alternativer. I nedenstående har vi kort beskrevet samt dannet et overblik over de primære begrænsninger vi er stødt på og de dertilhørende alternativer og løsninger:


SAT, som er en adgangstest til højere uddannelser i USA, er ikke længere et krav.

  • Vores spillere skal ikke tage SAT og har muligvis større chance for at modtage et scholarship


TOEFL test er ikke længere et krav. I stedet for kræves det at man tager en Duolingo test

  • Duolingo testen er mere prisvenlig og har en lavere sværhedsgrad.Fysisk tilstedeværelse er et krav for at modtage et sport scholarship i USA.

  • Mange universiteter har fortsat træning og undervisning. Dog i tilfælde hvor undervisningen er foregået online og træningen er sat på pause, har vores universitetspartnere vist stor støtte og fundet løsninger som for eksempel at tilbyde vores spillere et akademisk scholarship i stedet for et athletic scholarship.


Funding: Vi har været ude for, at få af vores spillere har fået frataget deres finansiering grundet COVID-19.

  • I disse tilfælde har det lykkedes NSSA, at finde nye scholarships til vores spillere.


NCAA har forlænget sæsonen og vores spillere har derfor fået en forlængelse af deres periode. Her kan du læse mere om dette.

  • En forlænget sæson betyder, at alle spillere vi sender afsted nu, kan nå at tage både en bachelor og master grad i deres periode i USA.


Lukket ambassade og landegrænser. Under karantænen har ambassaden samt grænsen til USA været lukket.

  • Derfor har et par af vores spillere været nødt til at tage senere afsted på deres collegeophold og haft online undervisning hjemmefra. Vores fokus i denne periode har været, at klargøre alt resterende forberedelse til deres Collegeophold.


Hvorfor giver det stadig mening at tage afsted?


  • Der er stadig træning og undervisning på universiteterne (online i nogle tilfælde)

  • NCAA har grundet COVID-19 forlænget sæsonen, hvilket betyder at du kan tage både en bachelorgrad og en mastergrad i din periode på College, som kan være en fordel.

  • Hos NSSA står vi til rådighed for dig og støtter dig gennem hele processen.

Hvis du har yderligere spørgsmål og er interesseret i at høre mere om, hvad vi gør for at du skal føle dig tryg, når du planlægger et College ophold i USA, er du altid velkommen til at kontakte os på Tel: +45 26 19 93 28 og dk.nssa@gmail.com.