Hvorfor et College Sport Scholarship i USA kan være vejen til en professionel fodboldkarriere

Julian Gressels rejse til Major League Soccer


Julian Gressel blev i 2017 kåret til den bedste unge spiller i MLS og siden er han gået hen og blevet en kæmpe succes i USA. Til dagligt spiller han for den nye MLS klub, Atlanta United FC, som har omkring 50.000 tilskuere til hver eneste kamp.


Julian Gressel til MLS Cup Playoffs


Dog startede Gressels karriere som professionel fodboldspiller, ikke så lys ud. Tilbage i 2009 valgte det tyske fodboldakademi SpVgg Greuther Fürth ikke at udtage ham, da de mente at hans kvaliteter på banen ikke var høje nok til deres akademi. Siden hen var det lidt af en rutsjebane for Gressels fodboldkarriere. Selvom Gressel kom tættere på drømmen om at blive professionel fodboldspiller, da han begyndte at spille for et tysk amatørhold i 6. divisionen, regnede han på daværende tidspunkt ikke med at kunne opnå sin drøm som professionel fodboldspiller.


En mulighed for at udvikle sig både på og udenfor banen


I 2013 blev han tilbudt et fodbold scholarship i USA og var nu begyndt at udforske denne mulighed. Gressel stod nu overfor et valg, der ville have en stor indflydelse på han fremtid; skulle han kæmpe for at flytte op en division og forsøge at blive fuldtids fodboldspiller; eller tage imod et college-stipendium i USA, med muligheden for at kombinere fodbold med en uddannelse og dermed sikre sig noget at falde tilbage på, hvis hans fodbolddrøm ikke blev en realitet.Providence College M Soccer: Julians Gressels fodbold highlights


I Europa er det generelt en fælles vej at forfølge en professionel fodboldkarriere uden at tage en videregående uddannelse, men for Gressel var det vigtigt at forbedre sig selv både på og udenfor banen


“Skole var en måde at have muligheden for at lave noget efter fodbold” udtalte Gressel sig i et interview. “I Tyskland ville jeg sandsynligvis have haft chancen for at spille i tredje eller fjerde division. Muligvis 2. Bundesliga, men på det tidspunkt havde jeg kun gymnasiet og jeg ville ikke lade det være ved det.”

Gressel var derfor især tiltrukket af tilbuddet om at kunne kombinere skolegangen samtidig med at spille fodbold på højt plan og greb derfor chancen. Han tog imod et scholarship for et lille privat Universitet Providence College i Rhode Island, hvor blandt andet mange kendte som John O’Hurley, Peter Farrelly, James O’Brien, Doris Burke, Lenny Wilkens og Sean McAdam har startet deres succesfulde karriere ud.


En fodbold drøm der gik i opfyldelse


Det var en beslutning der virkelig betalte sig. I hans fire år hos Providence College, blev han topscorer for deres fodboldhold, Providence Friars, mens han fik en bachelorgrad. Han blev en af de bedste spillere og efter sin tredje og sidste sæson underskrev han en kontrakt med Major League Soccer som er den bedste liga i USA der blandt andet har haft kendte fodboldstjerner som Zlatan Ibrahimovic, David Beckham, Andrea Pirlo, Steven Gerrard og Wayne Rooney. Her spillede han på højre fløj og blev til tider endda skiftet position til den holdende midtbanespiller for Atlanta.Providence College M soccer: Julian Gressel


Ifølge Gressel gav et college ophold i USA ham en ny mulighed for at forfølge hans drøm om at blive professionel fodboldspiller. Han gik fra at opgive sin drøm om at blive professionel fodboldspiller til at blive udtaget til MLS og ifølge ham selv, havde han ikke været der, hvis han ikke havde valgt at tage på College i USA:


“Jeg tror ikke, at jeg ville have været MLS-spiller, hvis jeg var blevet i Tyskland. På en måde tror jeg, jeg havde en bedre chance efter college. Det tror jeg bestemt.”

Fra College til den bedste fodbold liga i USA


Denne rute har for spillere som Joao Moutinho hos LAFC, Jack Elliot I philadelphia Union, Dom Sawyer i Orlando City og Jack Harrison i Manchester City også vist sig at være vejen til en professionel fodboldkarriere. College i USA gav dem ikke kun muligheden for at udvikle sig fagligt, men også muligheden for at udvikle deres fodboldkarriere.MLS Cup: Julian GresselFor Gressel var College i USA vejen til en professionel fodboldkarriere. Hvem ved, måske er du den næste Julian Gressel?


Kontakt os hvis du lære mere om dine muligheder for at tage på College i USA.