Hverdagen på College i USA som student-athlete

Er du nysgerrig på hvordan en typisk dag forløber sig for en college-atlet i USA? En dag på college for en student-athlete er både udfordrende, sjov og travl. Alt efter hvilket college, hvor langt du er og hvilken sportsgren du dyrker vil dagene variere. Her er dog vores bedste bud på den typiske dag for en student-athlete:


Det typiske college campus i USA


Afhængigt af hvilken sport du dyrker og hvad tid på året det er, kan en hverdag selvfølgelig variere. I udgangspunktet er der dog en masse struktur over dagene og tiden på college. Som student-athlete har du 2 forskellige skemaer: Det sportslige skema og det akademiske skema. Da du er optaget på college som student-athlete, vil dit akademiske skema altid tilgodese det sportslige, således at du kan prioritere dine træninger og kampe. Dine professorer og studievejledere vil altid have forståelse for vigtigheden af din sport og hjælper dig derfor også aktivt med at jonglere og balancere sport og studie. Der er ligeledes mulighed for selv at "bygge" sit skoleskema. En af fordelene ved college i USA og det faktum at der går så mange elever er, at der er mange timer at vælge mellem som ligger på forskellige tidspunkter af dagen. Derfor, kan man næsten frit vælge hvornår på dagen man vil have sin undervisning alt afhængig af om man fortrækker morgen, eftermiddag eller aften undervisning. Den største begrænsning ift. at kunne vælge frit er hvornår på dagen ens træning er planlagt. Af samme grund vil du også have undervisning med et væld af forskellige mennesker, da alle studerende på et college har et individuelt skema - hvilket er i stor kontrast til fx. Danmark. Generelt vil en student-athlete have omtrent 3 timers undervisning på en dag og cirka 2 timers træning eksklusiv aktiviteter som pre- og rehab både før og efter træning.


Et eksempel på den daglige rutine som student-athlete
Kl. 06.30 - Du vågner og dagen starter

Vækkeuret ringer, og morgenrutinerne som bad og pakning af taske klares.


Kl. 07.30 - Morgenmad

Sammen med holdkammerater og medstuderende spises der morgenmad på kantineområderne på campus. Morgenmåltidet betyder meget i USA og kvaliteten og udvalget er altid højt. Kl. 08.00 - Videre til Athletic Center

Efter morgenmad går du som college-atlet typisk til Athletic Center med dine holdkammerater. Her er der et væld af faciliteter, som store fitness-rum og fuel stations, der skal give dig de bedste forudsætninger for at udvikle dig og performe som atlet. Da du er sammen med dine holdkammerater, er det også en god undskyldning for at kunne være social. Kl. 09:00 - Trænings-session

Efter at have været både produktiv og social i Athletic center er det tid til dagens første træningspas. Afhængigt af om man har en kamp forude, eller måske lige har spillet, vil træningen selvfølgelig være designet derefter. Et træningspas som dette kan derfor indeholde alt fra video-analyse og individuel, teknisk træning til hold-træninger med en masse spil og intensitet. 11:30 - Restitution

Direkte efter træning er det af med støvlerne og i gang med aktiv restitution i Athletic center. Der er stort fokus på dette i USA og faciliteterne er lavet herefter. Imens du napper en proteinshake eller en Gatorade fra en fuel station, er der uanede muligheder hvad end det er et isbad, foam roll eller en tur i et compression suit.


12:00 - Frokost

Efter en formiddag med fart på, er det tid til frokost - endnu engang i selskab med holdkammerater og medstuderende i et af kantineområderne på campus.

Kantine-område på et College Campus

12:30 - Første undervisningstime

Din første time på dagen i et klasselokale. Man har typisk et fag i moduler af typisk 1 time og 20 minutter to gange ugentligt eller alternativt en gang om ugen i et 2 timer og 40 minutters modul.


13:50 - Pause! Efter 1. modul, vil du normalt have en times pause. Den kan typisk blive brugt på lektier, en snack eller blot afslapning på campus med medstuderende eller holdkammerater - det står dig frit for!


15:00 - Tredje og sidste undervisningstime

Efter en times afbræk, er det tid til dagens andet og sidste modul.


16:20 - Fri

Dine planlagte aktiviteter, træninger og timer er færdige og dagen er herfra din egen.


18:30 - Aftensmad

Efter en lang og forhåbentligt både sjov og produktiv dag, er der aftensmad i spisesalen på campus. Som alle andre måltider, er det sammen med medstuderende, holdkammerater og venner.


Efter aftensmad

Dagen er færdig og aftenen melder sin ankomst. Tiden er helt din egen, men da du bor på campus med en masse andre, er der her rig mulighed for hygge eller afslapning, såvel som lektier eller fitness.


College-studerende på farten

Hvordan foregår det når vi er 'on the road'?

En af de fedeste ting ved at være college-atlet er de mange rejser rundt omkring i USA. Med ugentlige kampe bliver det også til en del udebaneture og de er ofte langt væk. Det er altså ikke unormalt med en flyvetur eller en masse timer i en holdbus og man bliver uundgåeligt tætte med sine holdkammerater af den tid man bruger sammen på rejserne. Du kommer ofte til at misse en halv eller en hel dags undervisning når du er på udebaneture og det kræver disciplin at indhente det tabte og kunne følge med, når der er fuld fart på sporten. Heldigvis er træneteamet også gode til at huske atleterne på det og give dem tid til det skole-relaterede på turene. Det er både et privilegie og en udfordring at være college-atlet og det kommer bestemt til udtryk på de mange fede ture på diverse colleges i USA. Hvis du er nysgerrig på at se endnu mere omkring livet på college i USA, kan du udover tonsvis af fede videoer på YouTube, også se videoen herunder hvor en af vores tidligere klienter giver et indblik i hverdagen og det sportslige setup på college i USA.


Den perfekte måde at kombinere sport og uddannelse?

Vi vil ikke ligge fingre imellem; Collegelivet for en student-athlete er både unikt og virkelig fedt. Du tilbringer hver dag med det som hurtigt bliver dine tætte venner, du dyrker sporten du elsker så godt som hver dag - alt imens du får dig en anerkendt international bacheloruddannelse. Er det udfordrende? Ja, helt bestemt!. At balancere sine forpligtelser, sit ansvar og sin tid på college er ikke let. Er det det værd? Mere end du kan forestille dig. Alt det du kan tage med, lige fra oplevelsen til uddannelsen, overstiger udfordringerne flere gange end det kan tælles. Du kan læse mere om hvordan et scholarship fungerer og hvad det kræver her på vores blog. Hvis du nu, eller på noget tidspunkt, har overvejet et ophold på college, må du ikke tøve med at række ud til os - vi vil rigtig gene fortælle dig meget med om det hele over en uforpligtende snak!
Tusind tak for at læse med! Team NSSA