Vores historie

Læs om hvordan vi startede og hvor vi er i dag... 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

begyndelsen...

Foråret 2014: Gustav, Julius og Marcus tager på College i USA 

NSSA Logo

Vores første, lidt 'primitive' logo fra 2017! 

Den spæde start..

Foråret 2017: Drengene står for deres egen college-transfer 

Op til sommeren 2017 stod Marcus og Gustav overfor at skulle skifte colleges. Efter deres tvivlsomme oplevelser med diverse rekrutterings-bureauer, havde de besluttet at hjælpe hinanden og klare hele processen selv.
Det var ikke optimalt, men på trods af udfordringer og et begrænset netværk, lykkedes det dem begge at blive tilbudt nogle gode Sport Scholarships.  
Gustav tog fra CSU Monterey Bay til San Fransisco State University imens Marcus tog fra Heartwick College til Fairfield University.


.. Så da Gustav selvsamme sommer, havde en ven der brændende ønskede at komme på College i USA, var det en oplagt mulighed.  Gustav og Marcus havde efterhånden været i USA længe, kendte et par college-trænere og havde nu også selv prøvet processen på egen krop ad flere omgange.  
Gustav lovede at hjælpe sin ven og efter at Marcus og Gustav havde indhentet al den information og indsigt de skulle bruge, satte de sig til at ringe rundt. I modsætning til nogle af de store, internationale virksomheder som stod for college-rekruttering, var Gustav og Marcus blot nogle helt normale college-atleter, som havde været igennem det selv, og gerne ville hjælpe en ven på vej mod en bedre oplevelse end den de selv havde haft.

.
Det kom ikke uden udfordringer, bump på vejen og utallige timers arbejde, men det lykkedes – og med drengenes hjælp fik vennen tilbudt et Sport Scholarship på et skønt college.
Gustav og Marcus fik lidt symbolsk betaling for de mange timer og kunne ellers blot være glad for at han havde gjort en god gerning.

 

De vidste det ikke selv, men dette var faktisk starten på Nordic Sport Scholarship Association...

 

98471860_3132364103481563_6673363624240859525_n.jpg

Fra vores første officielle præsentation af konceptet og hele visionen for NSSA. 

De allerførste skridt.. …For snakken gik og da Gustav og Marcus i sommeren 2017 rejste rundt og oplevede USA, blev de pludselig kontaktet af en af vennens bekendte, som ligeledes havde drømme om et college-ophold og havde hørt godt om den hjælp som de havde givet.
Gustav og Marcus synes det var en kæmpe sejr at blive kontaktet på den måde og igennem 4 dages intensivt arbejde kunne de vende stolt tilbage og sige at de havde skaffet en række gode scholarship-tilbud til vennens bekendte.
Efter deres tur rundt i USA for at besøge utallige college-trænere, skulle de kort tilbage til Danmark inden det nye semester i USA skulle starte efter sommer.
De havde begge stadig optur over at det var lykkedes at hjælpe et par unge fodboldspillere mod College i USA og de havde endda tjent lidt lommepenge til hverdagen ved siden af studierne – og så på noget de egentligt blot mente var en god gerning.  
Spørgsmålet begyndte pludselig at rejse sig:

”Kunne vi være dem som er alt det vi selv manglede da vi skulle til USA?”

I takt med at spørgsmålet føltes mere og mere relevant, begyndte Marcus og Gustav at række ud til nogle af de unge mennesker, som de selv kendte igennem deres eget fodboldnetværk i Danmark.

Med både vedholdenhed, lidt held og en del nætter uden søvn, lykkedes det henover de næste måneder at sende flere danske fodboldspillere afsted til USA og dette til gode forbund som NCAA, NAIA og NJCAA. 
Sideløbende med deres studier i USA, kunne de begynde at bygge et system, udvide deres netværk og skærpe deres kompetencer.  Der var stadig uddannelse og fodbold der skulle passes, så i lang tid blev det ved et studiejob ved siden af de mange andre forpligtelser man har som college-atlet.  
 

Sommeren 2017: På en rejse rundt i USA 

97305359_1153644271643345_3320991714638640269_n.jpg

Fra vores første promoveringsvideo på toppen af vores første kontor i København 

nssa bliver til virkelighedI starten af 2020 var Marcus stadig i USA for at færdiggøre sin master og Gustav havde lige færdiggjort sin og var kommet retur til Danmark.
Julius var også selv kommet tilbage til Danmark og havde nogle måneder fri imens han afventede optagelse på en Master hos Babson College i Boston.
De kendte hinanden og da Julius jo havde tid tilovers, aftalte de en kop kaffe på Pixie i København for at vende løst og fast og snakke lidt om projektet med at hjælpe spillere til USA.
Julius havde selv haft tvivlsomme oplevelser med sin egen proces om at komme på College i USA og de blev hurtigt enige om at det MÅTTE kunne lade sig gøre at give en bedre, ansvarsfuld og mere personlig service til de mange spillere som drømmer om uddannelse og sport i USA.

Denne kop kaffe ændrede det hele og ikke lang efter kastede Julius, Gustav og Marcus alt andet de havde i hænderne og satsede alt på at skræddersye den proces de selv manglede i sin tid. 
Og sådan opstod:
Nordic Sport Scholarship Association
'Danmarks første college-rekrutteringsbureau'

 

D. 17. Januar, 2020; På en kaffebar i København 

Soccer Match_edited_edited.jpg

Her er vi i dag

Missionen er fortsat at være den sikre, personlige og foretrukne vej til college sport i USA. 

Et stødt voksende team

       Kontakt med 300+ colleges 


200+ Sport Scholarships

 

      Atleter fra hele Skandinavien
 

 

teamET BAG nssa

Vi er et ungt og dynamisk team med fingeren på pulsen. Engang var vi college-atleter. Nu eksisterer vi for college-atleter. 
Vi har specialiseret os i at rådgive skandinaviske atleter, som har ambitioner om at komme til USA og spille fodbold på et amerikansk universitet. 
For os handler det om at skabe en tæt relation og få den bedst mulige forståelse af den enkelte spillers kvaliteter, ambitioner og drømme. 


Tilbage i 2014 sad 3 frustrerede drenge, Marcus, Gustav og Julius og svedte over hver deres situation.
De var alle dygtige fodboldspillere og gik med tankerne omkring et college-ophold i USA, hvor de kunne kombinere deres studier med fodbolden.

Igennem forskellige firmaer, egne kontakter og diverse legater lykkedes det dem hver især at komme afsted til USA. Gustav brugte et stort skandinavisk firma og måtte skifte skole af flere omgange. Julius stod for det hele selv og selvom Marcus fik god hjælp, var det igennem et firma der normalvis beskæftigede sig med tennisspillere.

Heldigvis havde de alle en masse fantastiske oplevelser, var bærende spillere for hver deres respektive hold og fik sig nogle gode, internationale uddannelser.
Men det kom også med en pris; processen var en både lang, hård og særdeles dyr affære at komme igennem.
Både før, under og efter college-opholdet var hjælp og viden svær at hente og uoverskuelighed var noget man måtte vænne sig til. Der var ikke en personlig kontakt, en man kunne ringe til for sparring eller en der var klar når du pludselig havde et spørgsmål du ikke havde forestillet dig at du skulle stille.


 

Screen Shot 2019-01-04 at 10.36.55 PM-modified (1).png