FAQ

her kan du få svar på mange af de hyppigt stillede spørgsmål omkring det at komme på college i usa

Generelt

Hvad er de akademiske krav for at kunne komme på College/Universitet i USA?


Der er ikke nogle specifikke krav for at kunne komme på College/Universitet i USA, så uanset hvilket akademisk niveau du er på, vil det være muligt for NSSA teamet at sikre en skole til dig. Når det så er sagt, vil dine gymnasiekarakterer/SAT have indflydelse på hvilken skole der passer bedst til dig, da alle skolerne derovre har specifikke individuelle krav.
Alt i alt vil kombinationen af din sportslige og akademiske profil afgøre hvor mange tilbud du modtager fra Colleges/Universiteter. Jo stærkere din profil er både akademisk og sportslig, jo flere skoler vil give dig et tilbud.

Ud over dette er det et krav at alle internationalt studerende tager en engelsk sprogtest (TOEFL) for at kunne kvalificere sig til at gå i skole i USA. Er dine gymnasiekarakterer under gennemsnittet? Hvis dine karakterer fra gymnasiet er under gennemsnittet, kan du stadig få muligheden for at kommer ind i NCAA og NAIA med en høj score på din SAT test.
Er både dine gymnasiekarakterer og SAT resultater under gennemsnit? Hvis både dine gymnasiekarakterer og SAT resultater er under gennemsnittet, vil Junior College nok være den bedste løsning for dig. Men som nævnt tidligere, uanset dit akademiske niveau vil NSSA teamet være i stand til sikre en skole til dig.
Hvad er de sportslige krav for at kunne komme på College/Universitet i USA?


Der er ikke nogen specifikke krav for at kunne komme på College/Universitet i USA. Når det så er sagt, vil dine resultater og spillerprofil have stor indflydelse på interessen fra skolerne og hvor mange tilbud du vil få. Ligesom med de akademiske krav, er det det samlede billede af dig som profil, både sportsligt og akademisk, der afgører hvor interessant du er for skolerne.
USA er et stort land med rigtigt mange Universiteter/Colleges der tilbyder at dyrke sport under utroligt gode forhold. Der er tre forskellige forbund med forskellige niveauer (NCAA, NAIA og NJCAA) med masser af skoler der er interesseret i sportfolk af et vidst sportsligt og akademsik niveau.
Hvad koster det at komme på College/Universitet i USA?


Prisen for at gå på College/Universitet i USA afhænger af hvilken skole du vælger. Dog vil vi prøve at skaffe et sports scholarship der dækker alle omkostninger i forbindelse med skolegang da det er den service vil tilbyder.

Uden et scholarship kan en tur på college koste alt mellem 30.000 til 150.000 pr. semester.
Er der nogen udgifter udover betalingen for vores service?


Der er nogle udgifter, ud over prisen for vores service, du skal være opmærksom på.
Du skal selv dække udgifterne der vil være til,l SAT- og TOEFL tests, prisen for at booke tid til ambassaden og for at få dit student visa, samt det flybilleterne koster.
Hvor skal jeg bo mens jeg er på College/Universitet?


Din boligsituation vil afhænge af hvilken skole du ender på da skolerne derovre har individuellle bolig-regler og løsninger. Typsik vil man bo på skolens campus til at starte med og så senere tage stilling til om man vil blive boende der eller flytte et andet sted hen. Ofte finder man et sted at bo sammen med sine holdkammerater eller andre medstuderend
Hvad hvis jeg finder ud af at den skole jeg ender på ikke er noget for mig alligevel?


Der kan være forkskellige grunde til at man vil til en anden skole, hvor det for det meste vil være fordi man har gjort det godt derovre og kan komme til en endnu bedre skole.

Skulle det ske at man ikke føler man passer ind på sin skole hjælper vi også meget gerne med transfers til en anden skole.
Hvor gammel kan man være og stadig komme afsted?


På division 1 skolerne er der en regel der hedder at man maks må have 1 sabbatår for at man kan starte. Der er dog særregler hvis man har været i militæret hvor man godt kan komme afsted selvom der er gået mere end et år siden man færdiggjorde gymnasiet.

Er der gået længere tid ham man stadig mulighed for at komme på junior college eller NAIA skolerne .
Hvad hvis jeg gerne vil hjem før tid?


Du kan altid tage hjem hvis ikke du vil være der mere men mister naturligvis dit scholarship hvis du stopper på skolen.
Når der er ferier kan du tage hjem som du har lyst til og besøge familie og venner.
Kan jeg tage et sabbatår efter gymnasiet og stadig komme på College?


Ja!
Det er tilladt for internationale studerende at have et sabbatår såfremt man har bestået sin gymnasielle uddannelse.
SKAL man være på college i 4 år?


Nej, du behøver ikke være på college i 4 år.
Du kan altid vælge at at rejse hjem uden at du bliver påkrævet nogen form for tilbagebetaling. Dog er det som oftest, ikke meget merit man kan få med sig hjem til de danske universiteter, hvis ikke man har færdiggjort sin uddannelse i USA.
Hvad er college?


College svarer til hvad vi i Danmark kalder en grunduddannelse, bacheloruddannelse eller mellemlang uddannelse. Collegeuddannelsen er obligatorisk for alle, som ønsker en akademisk bachelorgrad eller højere og tager 3 eller 4 år og vil bestå af to dele.
Er jeg god nok til et scholarship?


Det korte svar er at du med stor sandsynlighed helt bestemt er god nok.
Et scholarship kræver selvfølgelig et vist niveau, men du behøver ikke at være den næste Christian Eriksen, Tiger Woods eller Michael Jordan for at komme i betragtning blandt de mange colleges i USA.

Det sportlige niveau i USA varierer meget og der vil derfor være en plads de fleste.
Prisen for uddannelsen og hele opholdet på College vil dog variere alt efter hvor meget værdi du kan skabe for universitetet og dets sportshold - enten sportligt eller akademisk.

Du kan læse med på vores blog hvor vi går mere i dybden med dette:
https://www.nssa.dk/post/er-jeg-god-nok-til-et-scholarship
Hvornår er det muligt for mig at komme afsted på College?


Du kan tage på college i USA og læse en bachelor eller en kandidat.
Der er forskellige regler hos de forskellige divisionsforbund om hvor lang tid man må have gået efter high school (gymnasiet) man skal være opmærksom på. F.eks. har NCAA (1 Div.) reglen om at man kun må have været ude fra skolen i et år medmindre man har været i militæret.
Denne regel gælder ikke hos NAIA og NJCAA.

Vores service

Hvad hjælper i med?


Vi er med dig under hele forløbet som vedrører et ophold på College i USA - før, under og efter.

Vores service kan inddelles i 3 overordnede elementer

Maximering af dine muligheder
En af vores vigtigste opgaver er at promovere dig og din profil til vores netværk af colleges og herved skaffe dig det bedst mulige scholarship ud fra de sportlige, akademiske og økonomiske forventninger og forudsætninger som vi sammen har fremsat.

Navigation
Hele processen og alt det praktiske der vedhører et ophold på College i USA er både tidskrævende og meget kompleks. Vi har heldigvis fuldstændigt styr på det. Vi sørger for at alt klares på korrekte måde, i rette tid og uden at du skal bruge utallige timer på det.

Din faste kontaktperson i USA
Når du er kommet til USA, vil du ofte have spørgsmål, behov for hjælp eller blot brug for sparring med nogle som har prøvet det på egen krop. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig og når du når hertil, kender vi allerede hinanden godt.
Da det er normalt at skifte college i løbet af de forskellige semestre, hjælper vi dig selvfølgelig også med det!
Hvor mange har i sendt afsted?


Siden vores første år, tilbage i 2018 har vi tredoblet antallet af atleter vi sender afsted, hvert eneste år. I 2021, har vi sendt 80 dygtige fodboldspillere og atleter afsted på College i USA, hvilket er det højeste antal i Danmark
Hvornår skal jeg starte processen med jer?


Du kan altid tage fat i os og vi kan tage en snak om din situation og hvilke muligheder du har.
Dog er det typisk bedst at starte 1-2 år før man skal afsted da vi i den tid kan nå at rådgive dig omkring hvordan du øger dine chancer for at komme til din drømmeskole.
En anden årsag er at jo tidligere man kommer i kontakt med skolerne jo flere penge har de stadig i budgettet til at dele scholarships ud.

Er du sent ude men alligevel gerne vil afsted til det kommende semester kan det også lade sig gøre og vi vil meget gerne hjælpe dig. Lykkedes det ikke at finde en god skole til dig du vil afsted til, hjælper vi dig afsted til det efterfølgende semester i stedet.
Hvor mange colleges promoverer i mig for?


Antallet af colleges som vi promoverer dig for, afhænger . Det er essentielt for os at alle colleges som møder


The number of colleges that the Clearing Dept will consider promoting an athlete to is based on many influencing factors. It is essential that any college that fits the client’s academic, athletic, financial and social needs is short-listed so to ensure that every opportunity is explored. Some of our clients will be marketed to no more than a select handful of colleges, whereas others will be promoted to as many as 400+ colleges and universities. It all depends on the individual and their needs and abilities
Hvad hvis i ikke finder en skole til mig?


Det er endnu ikke sket at vi ikke har fundet en skole til vores klienter, men alligevel har vi som del af vores aftale at hvis vi ikke lever op til vores opgaver får du 50% af beløbet tilbage.
Vi vil altid gøre alt vi kan for at finde det bedst mulige tilbud til dig så du får dit livs oplevelse.

Inden afgang

Hvad er en SAT test?


SAT testen bruges af de fleste colleges som en kvalificerende test for at se om man kan komme på college. Meningen med testen er at være med til at vurdere om den studerende er klar til Collge og tager circa 4 timer at gennemføre.
Hvad er en TOEFL test?


TOEFL er en sprogtest for dem der ikke har engelsk som modersmål og bruges som et adgangskrav til College/Universitet i USA. Meningen med testen er at få en ide om dit gennerelle niveau inden for engelsk skrivning, læsning, tale og evnen til at forstå sproget. Den tages online og tager circa fire timer at gennemføre.
Hvornår bør jeg starte processen?

Hvad skal jeg have med på min tur afsted til college?


Selvfølgelig skal du have tøj med der passer til klimaet ved din skole, men også ekstra tøj til hvis du skal rejse rundt og se andre steder i USA.
Til skolen skal du selvfølgelig en computer med men eller kan du købe ting derovre til at bygge dit liv og hverdag op. Dette kan indebære dyner, sengetøj osv.

Livet på College

Hvordan ser et skoleår ud på college?


Skoleåret er typisk inddelt i 2 forskellige semestre - Efterårs-og forårssemesteret. (Fall and spring). Hvert semester er omtrent 4 måneder langt.
Hvor meget træner man sin sport på college?


Træningsmængden vil selvfølgelig variere alt efter hvilket hold og hvilket college du går på. Dog har alle hold krav på en fridag om ugen. Som oftest vil man træne hver dag. I løbet af pre-season, træner man typisk flere gange på dagen og i løbet af sæson vil gennemsnittet cirka være en gang om dagen,
Hvor mange tilskuere er der til kampene?


Det vil selvfølgelig variere alt efter hvilket college og hvilken dag du spiller på. Dog vil du med al sandsynlighed opleve tilskuertal som er langt større end hvad du er vant til i Danmark.
Kan jeg komme hjem på ferie?


Der er indlagt skoleferier i semestrene så du kan tage hjem og besøge familie eller få familie på besøg.

Fandt du ikke det du ledte efter?

Vil vil meget gerne fortælle dig mere om muligheden for at studere og dyrke din sport i USA, så tøv ikke med at tage fat i os og vi kan tage en snak om dine muligheder